Agenda

Dubbelconcert in Ichthuskerk

Op zaterdagmiddag 23 november 2019 geven André van Vliet en Jan Peter Teeuw net als de voorgaande jaren een dubbelconcert in de Ichthuskerk aan het Vlietplein 1 te Ridderkerk. Tijdens dit concert bespelen de beide musici afzonderlijk en gezamenlijk het Leeflang-orgel en de piano. 

Dit jaar wordt het publiek op een bijzondere manier bij het concert betrokken: er is namelijk een heuse ‘muziekquiz’ geprogrammeerd. Bij één van de te spelen werken mogen de luisteraars raden welke klassieke thema’s er in de compositie verwerkt zitten. Alle deelnemers maken daarbij kans op een voucher voor een afternoon tea bij Hotel Van der Valk in Ridderkerk.

André van Vliet (1969) studeerde, na orgellessen gevolgd te hebben bij Herman van Vliet, aan het Utrechts conservatorium. Hij geeft veelvuldig concerten als organist, pianist en dirigent en werkte in die hoedanigheid mee aan tientallen CD-opnamen, waaronder diverse solo-CD’s. André is dirigent van drie koren, waaronder het landelijk bekende ‘Vox Jubilans’. Daarnaast is hij regelmatig te zien in het EO-programma ‘Nederland zingt’. André is kerkorganist in zijn woonplaats Polsbroek.

Jan Peter Teeuw (1987) kreeg orgelles van Johan den Hoedt en Arjen Leistra. Hij is kerkorganist in Ridderkerk en werkt veelvuldig mee aan concerten en koorzangavonden. Van zijn hand verschenen diverse bundels met orgelmuziek en instrumentale muziek. Jan Peter werkte mee aan vele CD-opnamen, waaronder drie solo-CD’s, opgenomen in Ridderkerk-Bolnes (2007), Leeuwarden (2009) en Purmerend (2013). Met Marien Stouten maakte hij twee vierhandige orgel-CD’s, opgenomen in Recklinghausen (2010) en Dudelange (2012). Hij is dirigent van vier koren.

Het concert begint om 14:30 uur. De kerkdeuren zullen een halfuur voor aanvang geopend worden. De toegang is gratis. Wel is er een collecte voor de onkosten. De opbrengst van het concert is geheel bestemd voor de Ridderkerkse Voedselbank.

Na het concert worden er CD’s en bladmuziek van beide musici verkocht.

Meer informatie: www.janpeterteeuw.nl.