Agenda

Early Bird actie Bluezy Bluesfestival

Update: Dit is geannuleerd i.v.m. de maatregelen Coronavirus.

De zeventiende editie van het Bluezy Bluesfestival Ridderkerk wordt komend voorjaar gehouden op zaterdag 28 maart in recreatiecentrum De Fakkel. Nico Bravenboer, presentator van het wekelijkse radioprogramma Bluezy en voorzitter van de Stichting Blues & Rootsmuziek Ridderkerk kijkt er al weer naar uit.

Na de succesvolle afgelopen edities mag ook voor de editie van 2020 weer een internationaal breed opgezette programma worden verwacht.
,,Ja, dat is zeker, het wordt echt weer een mooi festival met verschillende soorten muziek binnen het bluesgenre. Zo is de openingsact dit jaar al een band van hoge kwaliteit. Het is de Belgische formatie ‘Bill & the Burners’ met zanger en mondharmonica speler Howlin’ Bill, die zo veel gevoel in de muziek ligt, dat je vanzelf mee gaat in het liedje’’, vertelt organisator Nico Bravenboer.

Daarna volgt de enige Nederlandse act van dit festival, de Dave Warmerdam Band, gevolgd door Little Geneva uit het Engelse Bristol. In het avondprogramma zien we maar liefst drie Amerikaanse acts. Eerst de zangeres Juwana Jenkins met haar begeleidingsband, dan de Amerikaanse bluesveteraan SaRon Crenshaw en als afsluiter Mike Zito.

Tot Valentijsdag 14 februari 2020 is er een speciale Early Bird actie, want alle vroegboekers maken bij bestelling van minimaal twee kaarten via de website kans op een gratis overnachting in het Hotel Ridderkerk Van der Valk. In de voorverkoop kosten de kaarten € 25,- per stuk, op de festivaldag zelf kosten de kaarten € 30,-.

Kaarten zijn onder andere verkrijgbaar via de volgende Ridderkerkse voorverkoopadressen: Sportcafe de Fakkel aan de Sportlaan 8-10, Studio Radio Ridderkerk, Jhr. de S. Lohmanstraat 1, Primera Sandy, Ridderhof 29A, Frapo’s Herenkapper aan de Geerlaan 94 en Boek- en Kantoorboekhandel D.P. Sanders aan de Amerstraat 12, in Papendrecht bij Kapsalon Knipshop Ab & Hans aan de Klaproos 12, in Dordrecht bij Get Back Music aan de Voorstraat en in Rotterdam bij Bluessocieteit L’Esprit aan de Wendeldijk 25. Meer informatie: www.bluezybluesfestival.nl

Foto: Norma Hinojosa