Agenda

Edelstenen, Mineralen & Fossielen expositie

Van 31 oktober t/m 1 december zal er een expositie Edelstenen,  Mineralen  &  Fossielen  – zoeken, verzamelen, kunst – van Jaap Nispeling en Ingrid Zelessen worden georganiseerd in de Bibliotheek Aanzet in Ridderkerk.

Jaap en Ingrid zoeken zelf mineralen en fossielen, meestal in Duitsland maar het kan ook in Frankrijk, België, Zweden of zelfs in Nederland zijn.

Jaap heeft als hobby fotografie en heeft van de gevonden pronkstukken prachtige foto’s gemaakt. Deze foto’s worden tentoongesteld in de bibliotheek, tezamen met foto’s waar men kan zien hoe het er aan toe gaat in steengroeves als zij op zoek zijn naar prachtige mineralen.

Ingrid is als kunstenares aangesloten bij de Kunstroute Ridderkerk en exposeert regelmatig in galerieën. Zij maakt schilderijen en sieraden. De schilderijen van Ingrid zijn abstract geschilderd in acryl, zij maakt gebruik van verschillende materialen: textiel, gedroogd mos, stukken boomschors, bladgoud, bladzilver en als extra dimensie edelstenen.

Ook een aantal van haar schilderijen en sieraden zijn te bewonderen op de expositie. Dus een hele bijzondere diversiteit van: foto’s, schilderijen, sieraden maar ook edelstenen, mineralen en fossielen.

Voor informatie over deze expositie email: info@ingridstenen.nl en  website: www.ingridstenen.nl

Op vrijdag 9 november van 10.00 tot 12.00 uur is er een ‘Koffie met…’ in Bibliotheek Aanzet. Jaap en Ingrid zullen dan een koffie ochtend verzorgen waar zij hun expositie zullen toelichten en uitgebreid vertellen over het zoeken van mineralen en fossielen.