Agenda

Een cadeau voor kinderen in Nederland

Op woensdag 2 juni 2021, vanaf 14:00 uur, biedt het Rotterdams Philharmonisch Orkest een gratis online familievoorstelling aan. De liefste wens is een videoproductie gebaseerd op de dierenverhalen van kinderboekenschrijver Toon Tellegen, met muziek van Corrie van Binsbergen.

Tickets voor De liefste wens zijn gratis te bestellen via de website van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, de voorstelling is te bekijken t/m 27 juni.

Over De liefste wens

De thema’s van De liefste wens zijn: wensen, dromen en verlangens. Acteur Freek den Hartogh vertelt over de dieren in het bos en hun liefste wensen. Het verhaal nodigt uit tot het nadenken over eigen wensen en verlangens. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest kleurt de voorstelling met muziek van Corrie van Binsbergen. En als extra, een prachtig lied dat alle kinderen thuis kunnen meezingen.

Corrie van Binsbergen over De liefste wens: “Eenvoud en diepgang, lyriek versus absurdisme én daarbij Toon’s gevoel voor taal en ritme vormen voor mij een blijvende bron van inspiratie. Een feest om met zo’n groot kleurenpalet te kunnen werken! De liefste wens vormt met de rijkdom van het orkest een klankrijke oase in deze over-informatieve tijd. Een heerlijke manier om op adem te komen en even uit de dagelijkse beslommeringen te stappen.

Foto: Karen van Gilst