Een dag in actie tijdens NLdoet

Wil jij je een dagje of een paar uur inzetten voor de Ridderkerkse samenleving? Op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart kan je mee doen met NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Je maakt kennis met vrijwilligerswerk en helpt een nuttige klus te klaren. En de organisaties maken er een gezellige dag van.

Ook in Ridderkerk grijpen een aantal organisaties NLdoet aan om tuin of gebouw op te knappen of iets leuks voor de bewoners te doen. Op een laagdrempelige manier kunnen de deelnemers zo kennis maken met de organisatie en vrijwilligerswerk. Want nieuwe vrijwilligers zijn altijd van harte welkom.

Klussers of mensen met groene vingers kunnen op vrijdag 13 maart terecht bij Aafje Ronde Sant om de balkons van de bewoners op te fleuren en op zaterdag 14 maart bij Natuurbeheer Waalbos voor het maken van nestvlotjes, bij het Knaagspoor voor het verven van de binnenruimte, bij Hart voor Georgië voor het vullen van een container met hulpgoederen, de Lokale Omroep voor het opknappen van de buitenruimte en het clubhuis van de Scouting voor het maken van veldverlichting. Meedoen is eenvoudig. Het kan alleen, of nog leuker samen met iemand anders, of als groep vrienden, familie of bedrijf. Meld je aan op de website www.nldoet.nl en zoek naar de klussen in Ridderkerk. 

Het Oranje Fonds organiseert NLdoet voor de zestiende keer. NLdoet stimuleert jong en oud om zich in te zetten voor de samenleving en zet vrijwillige inzet in de spotlights. Ieder jaar zijn zo’n 350.000 Nederlanders bereid hun handen uit de mouwen te steken tijdens NLdoet. Tijdens deze twee dagen maken we met z’n allen het verschil in Nederland!

Voor meer informatie en advies over NLdoet in Ridderkerk kun je contact opnemen met Facet Vrijwilligerssteunpunt via 0180 – 430 440 of via vrijwilligerswerk@facetridderkerk.nl. Ook voor ander zinvol en leuk vrijwilligerswerk kan je bij hen terecht. Kijk op de vacaturebank https://vacaturebank.facetridderkerk.nl of bel voor een afspraak.