Eerste tocht Ridderkerkse Scootmobiel Club

De Ridderkerkse Scootmobiel Club (RSC) bestaat al een aantal jaren. Helaas kon er door de coronamaatregelen vorig jaar en een gedeelte van dit jaar niet gereden worden. Maar hier komt verandering in, want op donderdag 1 juli 2021 is er weer een gezellige tocht. 

Er wordt verzameld bij Grandcafé Burgerzaken op het Koningsplein. Naast de centrale ligging, beschikt deze locatie over praktische zaken zoals een invalidentoilet. Het restaurant naast het gemeentehuis is het vaste start- en eindpunt van de tochten. De groep verzamelt om 13.00 uur. Daarna wordt er een vooraf bepaalde route van ongeveer 15-20 kilometer gereden door Ridderkerk en omgeving. Donderdag 1 juli gaat de route van het Koningsplein naar het Oosterpark. Dan via het Waaltje naar restaurant De Heeren van Ambacht. Hier wordt er gezellig met elkaar wat gedronken. Daarna wordt de weg vervolgd richting het startpunt. De route eindigt rond 15.30 uur met bij Burgerzaken. Bij het bepalen van de route wordt altijd rekening gehouden met stoplichten en worden gevaarlijke kruisingen zo veel als mogelijk vermeden. Het is belangrijk om voor de tocht het weer goed in de gaten te houden. Pas uw kleding hierop aan en neem een flesje water mee. Zorg ook dat de accu volledig is opgeladen. Om met de tochten mee te gaan is het enige ervaring met rijden op een scootmobiel verplicht. Heeft u sinds kort een scootmobiel en wilt u graag met de tochten mee, dan kunt u eerst enkele lessen volgen via Facet Ridderkerk. 

Normaal gesproken organiseert de RSC maandelijkse tochten en gezellige uitjes. Het idee is om dit de komende periode weer op te pakken. De club zorgt voor ontmoeting, gezelligheid en sociale contacten voor mensen met een scootmobiel, handbike of elektrische rolstoel.  

Deelname aan de RSC levert nieuwe sociale contacten op. Bewegen (ook met een scootmobiel) verbindt mensen. Iedereen, van jong tot oud, uit Ridderkerk en omgeving kan meedoen. Een keertje meerijden? Geef u dan op bij Peter Kuipers via tjpkuipers@kpnmail.nl of bel 06 43 00 97 11.