Agenda

Eindexamen-expositie Farelcollege

Eindexamenleerlingen van het Farelcollege tonen het werk wat zij hebben gemaakt tijdens de lessen beeldende vorming. Hun werk is vanaf vandaag, woensdag 17 mei, gratis te bekijken in de expositieruimte in het gemeentehuis.

Beeldende vorming is een vak op het Farelcollege dat op alle niveaus gegeven wordt. Het examenthema voor het vak tekenen op de mavo is dit jaar ‘Vermaak’. De leerlingen hebben zich binnen dit thema verdiept en procesmatig gewerkt. De leerlingen hebben het thema ieder op een eigen manier verbeeld. De eindwerkstukken zijn daarom erg divers, zowel in voorstelling als in vormgeving.

Leerlingen van havo en vwo zijn aan de slag gegaan met het thema Zelfbeeld en hebben hun schoolcarrière afgesloten met een meesterwerk. Bij beide opdrachten hebben ze laten zien hoe ze vanuit een helder plan een idee hebben uitgewerkt tot een visueel goed en communicerend eindwerkstuk.

Het werk van de leerlingen havo en vwo is te zien van 17 tot en met 30 mei 2023. Daarna zijn de tekeningen en schilderijen van de mavo te bekijken tot en met 9 juni. U bent van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen en te zien wat voor prachtige en indrukwekkende kunstwerken de leerlingen als eindopdracht hebben gemaakt.