Agenda

Ellie Lust geeft lezing in Ridderkerk

In het kader van het ‘Somebody to love festival’ wat plaats vindt van 11 tot 25 oktober 2019 in Ridderkerk, is er op 17 oktober een lezing van Ellie Lust.

Ellie lust, die als woordvoerster van de politie al enige bekendheid vergaarde in ‘opsporing verzocht’ en later met haar deelname aan ‘Wie is de mol?’ , is ook bekend als voorvechter voor de LHBTI+ gemeenschap. Zij is mede oprichtster, van Roze in blauw. Roze in Blauw is een netwerk binnen de Nederlandse nationale politie dat zich speciaal bezighoudt met de bestrijding van antihomoseksueel geweld en de ondersteuning van slachtoffers daarvan. Roze in blauw is op vele LHBTI gerelateerde evenementen aanwezig.

Het ‘Somebody to love festival’ wordt in Ridderkerk georganiseerd door de Bibliotheek Aanzet en het Filmhuis ,de Muziekschool ,Facet, Building-Arts en Hotel van der Valk Ridderkerk. 

Het doel van het festival, dat zijn aftrap doet op ‘coming out’ is meer begrip en tolerantie te creëeren binnen de gemeente voor de LHBTI gemeenschap. 
Voorafgaand aan de lezing van Ellie Lust is er een human libery met Ridderkerkse gasten die feeling hebben met LHBT of ‘anders denken’ dan dat voornamelijk als norm wordt gesteld in de maatschappij. Er is gelegenheid om met de gasten in gesprek te gaan, en vragen te stellen die met liefde door Ellie Lust en de gasten zullen worden beantwoord. 

Het evenement vindt plaats in de theaterzaal van het  Gemeentehuis van Ridderkerk en zal om 20.00 uur aanvangen. Vanaf 19.30 uur is de inloop. Een kaartje is voor slechts €5 te koop aan de balie van de bibliotheek.of via de website www.debibliotheekaanzet/activiteiten. Laat u verrassen en kom naar dit bijzondere evenement. 

Officiele opening op 11 oktober om 10.00 uur door Karin Kayadoe van Leefbaar Ridderkerk. Aansluitend koffie met .. met Astrid IJsselstein. In de avond 19.00 film voor jongeren ” Love Simon” . Beide activiteiten gratis in de bibliotheek Aanzet Ridderkerk.

Slotavond is op 25 oktober om 19.30 uur met muziek van Queen en aansluitend de film Bohemian Rhapsody. Tijdens de pauze op de foto met je favoriete queen bandlid via het greenscreen. Entree €7,50 inclusief drankje. Dit alles in de theaterzaal van het gemeentehuis. Kaartjes zijn te koop via www.debibliotheekaanzet.nl/activiteiten of bij de wereldwinkel ridderkerk.