Elly Konijnenburg exposeert in gemeentehuis

Elly Konijnenburg exposeert vanaf maandag 30 mei 2022 in het gemeentehuis. Elly tekent en schildert al vanaf haar jeugd. Ze is geboren in Rotterdam en opgegroeid in Ridderkerk.

Na vele jaren geschilderd te hebben met gouache, aquarel en olieverf, ontdekte Elly de verschillende mogelijkheden van acrylverf. Elly: “Acrylverf kun je op veel manieren gebruiken. Je kunt het eerst mengen, maar ook direct op het doek doen. Je kunt het verdunnen met water, maar je kan er ook collagemateriaal aan toevoegen.”

Elly varieert ook met de ondergronden. Zo kiest zij de ene keer voor een doek of multiplex en de andere keer voor papier. Elly: “De laatste tijd schilder ik vooral buiten. Dat doe ik op een omgewaaide boom in onze tuin. Daar kom ik helemaal tot rust, maar ik krijg er tegelijkertijd ook veel energie van.”

Elly haalt haar inspiratie uit verschillende dingen. In de natuur zijn het de bloemen, dieren en landschappen die haar inspireren. Maar ook vazen, stadsgezichten en mensen brengen haar vaak op mooie en creatieve ideeën. De kunstwerken van Elly vertellen soms ook een verhaal of uiten een emotie. Elly: “Het was weer heel leuk om creatief bezig te zijn met de voorbereiding van deze expositie.”

Expositie

Benieuwd naar de diverse kunstwerken van Elly Konijnenburg? Ga dan vanaf maandag 30 mei naar het gemeentehuis om de expositie gratis te bekijken. Dit kan tot en met vrijdag 24 juni 2022.