Elsbeth Verheij geeft harplessen in Het Plein

Elsbeth Verheij (foto boven) start in december als harpdocente bij Muziekschool Ridderkerk in Het Plein, Koningsplein 3. In 2009 kreeg Elsbeth haar eerste harples bij…Muziekschool Ridderkerk! Nu geeft ze hier op woensdag zelf les aan kinderen, jongeren en volwassenen. Iedereen vanaf 6 jaar kan bij haar harp leren spelen. 

De harp was voor Elsbeth liefde op het eerste gezicht. In 2009 nam ze harplessen bij Yolanda Davids op Muziekschool Ridderkerk. Al snel nam ze deel aan competities en masterclasses. Zo volgde ze masterclasses bij bekende harpisten als Remy van Kesteren, Lavinia Meijer, Masumi Nagasawi en Maximilian Ehrhardt. Bij Codarts Hogeschool voor de Kunsten ontwikkelde ze haar talent verder bij Saskia Kingma. Ze volgde bij haar ook de bacheloropleiding met als bijvak jazz- en improvisatielessen bij Rosetty de Ruiter. Daarna volgde ze lessen bij Marieke Schoenmaker en bij internationale harpiste Gwyneth Wentink. Bij Gwyneth Wentink is ze 2020 afgestudeerd.

Optredens

Nog steeds neemt Elsbeth deel aan competities, geeft ze verschillende soloconcerten en wordt ze regelmatig gevraagd door koren en orkesten. Zo ging ze met een orkest op tournee naar Boedapest onder dirigent Arie van Beek en speelde ze tijdens het Gergiev Festival 2018.

Ervaring als docent

Ze heeft zich gespecialiseerd in het vak educatie en haar eigen lespraktijk opgestart. Met veel plezier geeft ze les aan enkele leerlingen in haar praktijk aan huis en werkt ze bij het Leerorkest Drechtsteden als harpdocent. Verder geeft ze harples bij De Nieuwe Veste in Breda, muziekschool De Rover in Hardinxveld, Muziekpunt in Gorinchem en Muziek Centrum Forte in Nieuw-Lekkerland.

Nieuwsgierig?

Lijkt het je leuk om harplessen te volgen bij Elsbeth? Schrijf je dan in voor de korte cursus HarpKlas of reserveer een proefles. De HarpKlas is voor kinderen van 6-12 jaar en start in januari. Voor 10 lessen betaal je € 95,00. Daarnaast is het voor alle leeftijden mogelijk om harples te krijgen in een groep, als duo of individueel.

Aanmelden voor de proefles kan via de proeflesbutton bij de cursus op de website. Kijk op www.muziekschoolridderkerk.nl voor meer info, het aanvragen van een proefles of om direct in te schrijven.