Agenda

Etiketten lezen en uitleg van keurmerken van voedingsmiddelen

Als onderdeel van het programma Ridderkerk Langer Gezond organiseert Facet Ridderkerk een bijeenkomst in juli over etiketten lezen.

Je wilt graag weten wat er in je voedsel zit en of het voldoet aan de huidige normen. Het begrijpen van voedingsetiketten en keurmerken is vaak een uitdaging. Ridderkerk Langer Gezond wil graag helpen om de informatie op de etiketten te begrijpen zodat je gezonde en bewuste keuzes kunt maken.

Wat zijn E-nummers? Hoeveel suiker zit er in een bepaald product?  Waar staan al die keurmerken voor? Bevat dit product teveel zout? Aan de hand van voorbeelden laat leefstijlcoach Cathy van Es zien hoe je een etiket leest en verduidelijkt deze informatie. Neem voor deze bijeenkomst vooral verpakkingen mee van producten die je zelf veel gebruikt en waarover je meer wilt weten. 

De bijeenkomst vindt plaats in De Loods, P.C. Hooftstraat 4a in Ridderkerk. Donderdag 27 juli van 14:00 – 15:30 uur. Deelname is gratis. Graag even aanmelden, dat kan telefonisch via 0180 – 432 350 of per email via info@facetridderkerk.nl. Meer informatie is ook te vinden op de website van Ridderkerk Langer Gezond.