Agenda

Excursie Eiland van Brienenoord door Natuurvereniging IJsselmonde

Laat u verrassen op een eiland vol natuur midden in de stad. Het Eiland van Brienenoord heeft onlangs een nieuw aanzicht gekregen. De ‘make over’ heeft bijna twee jaar geduurd. Een hoge heuvel is veranderd in een waterplas, een wilde jungle is herschapen in een lagune. Ook aan de west- en de oostkant van het eiland is hard gewerkt. De aannemer is  vertrokken. 

Nu de plannen zijn uitgevoerd kan de natuur beginnen om de vrijgekomen plaatsen opnieuw in te richten. Alle ingrediënten zijn al op het eiland aanwezig. In de omgeving staan voldoende woest uitgegroeide bomen en een keur aan plantensoorten. Zaden uit de omgeving, aangewaaid of aangespoeld, zullen op de nieuwe plekken al snel ontkiemen. De komende jaren zullen een snel wisselend beeld van de begroeiing laten zien. Het is een nieuw hoofdstuk van een eiland dat al zo’n lange geschiedenis kent.

Een goed moment om het resultaat eens te gaan bekijken samen met gidsen van Natuurvereniging IJsselmonde op zondag 13 februari 2022. Het verzamelen is op de nieuwe Ben Schopbrug naast de Kreeksehaven. Aanvang van de excursie is om 14.00 uur en duurt tot ca. 15.30 u.

Aanmelden is verplicht. Er geldt een maximum aantal deelnemers van 20 personen (tenzij de corona-regels dat niet toelaten).

Meld u nu aan via: natuurvereniging-ijsselmonde.nl/excursie-op-het-eiland-van-brienenoord/

Foto: Mirjam de Neef