Agenda

Excursie naar Hompelvoet

Zaterdag 9 september 2023 gaat Stichting Natuurbeheer Waalbos op excursie naar Hompelvoet met een boot van Staatsbosbeheer. 

Hompelvoet is een onbewoond eiland in de Grevelingen, ten zuiden van de haven van Ouddorp. Oorspronkelijk was het een zandplaat die bij zeer hoog water overstroomde. Sinds deltawerken en de afsluiting van de aanleg van de Brouwersdam, is het een permanent eiland geworden. Hompelvoet heeft een hoge natuurwaarde. Gedurende het broedseizoen zitten er veel vogels maar dan is het eiland wel afgesloten voor bezoekers. Na de zomer is het eiland wel te bezoeken. Er komen diverse bijzondere planten voor, zoals de herfstschroeforchis, kruipend stalkruid, bitterling, rode en kleverige ogentroost, parnassia en geelhartje. Op zaterdag 9 september gaat een groep met een boot van Staatsbosbeheer met een gids naar dit eiland. Dit is een tocht van 3 uur incl. boottocht. 

De excursie kost 30 euro, vrijwilligers en donateurs van Stichting Natuurbeheer Waalbos krijgen 10 euro korting. De excursie vertrekt 8.30 uur vanaf het parkeerterrein van Ross Lovell in Rijsoord en is in de middag weer terug. Er kunnen 23 mensen mee en er zijn nog een paar plekken beschikbaar. Wilt u mee, dan kunt u zich aanmelden via: info@onswaalbos.nl.