Agenda

Expositie in gemeentehuis: Het meisje met de parel

Van maandag 2 tot en met vrijdag 27 januari 2023 exposeert kunstschilder Reinie de Koning samen met haar cursisten in het gemeentehuis.

Al ruim twaalf jaar geeft Reinie les in De Fuik. Tijdens de lessen wordt geschilderd met acrylverf, maar er worden ook allerlei andere materialen verwerkt, zoals behang, zand, gel, pasta en goud- en zilverfolie. De lessen worden op donderdag- en vrijdagmiddag gegeven. Reinie: “De cursisten zijn iedere keer weer enthousiast omdat er altijd wel een techniek is die men wil leren. Er zijn veel trouwe cursisten die goed weten wat ze willen schilderen, maar ook nog steeds openstaan om iets nieuws te leren.”

“Om de veertien dagen is er een nieuwe opdracht. Niets is verplicht. Als je niet van bloemen schilderen houdt, moet je er niet aan beginnen. Je moet zelf achter je opdracht staan. Na afloop van iedere les beoordelen wij elkaars werk. Heel belangrijk, omdat blijkt dat men veel van elkaar kan leren en de sfeer ook heel ontspannen en gezellig is.”

De afgelopen weken heeft Reinie samen met een aantal cursisten een project opgezet om het Meisje met de parel van Johannes Vermeer na te schilderen. Het resultaat is vanaf volgende week te zien.

Foto: Gemeente Ridderkerk