Expositie: Kunst en Dyslexie

Van maandag 9 december tot woensdag 18 december exposeert Evert Kalwij, samen met zijn dochter en nog drie andere kunstenaars, in de Middenbeuk van het gemeentehuis. De kunstenaars hebben verschillende schilderijen gemaakt in het thema ‘Kunst en Dyslexie’.

Evert Kalwij: ,,Ik kwam vorig jaar in contact met een student aan Hogeschool Rotterdam, die stage liep bij Dyslexiecentrum Rotterdam. Zij zocht ‘kunstenaars’ die dyslectisch zijn en over hun verhaal zouden willen tekenen. Mijn dochter Sanne en ik hebben ons bij haar aangemeld en zo is het balletje gaan rollen.”

Groot succes

Evert en zijn dochter wilden de schilderijen en hun verhaal met nog meer mensen delen. ,,We hebben onze schilderijen in de Music, Art & Lemonade in Papendrecht kunnen exposeren en hebben ook op de Dyslexiedag 2018 in De Hallen in Amsterdam gestaan. Het exposeren en toelichten van ons werk was een groot succes.”

Onlangs hebben Evert en zijn dochter zich aangesloten bij het collectief ‘the-microcosmos.com’. ,,Een collectief met leden van verschillende leeftijden verspreid door heel Nederland. De oudste is 68 jaar en de jongste vijf. Nieu- we leden zijn van harte welkom!”

Kijk voor meer informatie op www.the-microcosmos.com.