Agenda

Expositie ‘Levend landschap’ in gemeentehuis Ridderkerk

Vanaf maandag 10 juli 2023 is de expositie ‘Levend landschap’ van de 56-jarige kunstenaar Marcel Peeters in het gemeentehuis te zien.

Na zijn scheiding is Marcel begonnen met schilderen. Zo kon hij alles wat op dat moment door hem heen ging verwerken. “Ik heb nooit les gehad en heb het schilderen, wat begon als een hobby, mezelf aangeleerd. Ik schilder op gevoel en vooral wat ik tegenkom in de natuur.” De natuur is volgens Marcel heel interessant. Hij trekt er regelmatig op uit om de verschillende landschappen in zijn kunstwerken te verbeelden.

“Natuur kom je overal tegen en het heeft zoveel mooie details in zich. Ik stap regelmatig op mijn fiets en kijk dan om mij heen. Alles wat ik tegenkom inspireert mij. De beelden bewaar ik in mijn hoofd en zet ze later om in schilderwerken.”

Viktor Yushkevich, meester in landschapsschilderkunst, is het grote voorbeeld van Marcel. “Hij werkt heel gedetailleerd. Zijn werken lijken bijna op foto’s. Ik ben zelf ook iemand die veel details ziet. Anderen zien vaak een mooi schilderij, maar ik zie ook de kleine dingen die het zo mooi maken.”
Marcel laat graag zijn werk aan anderen zien. Zijn eerste expositie was in het wijkgebouw bij hem om de hoek en daarna volgden er nog veel meer. “Ik vind het belangrijk dat kunst dichtbij de mens staat, want dat geldt ook voor de natuur.”

De expositie is tot vrijdag 4 augustus 2023 gratis tijdens de openingstijden van het gemeentehuis te zien.

Foto: Gemeente Ridderkerk