Agenda

Expositie: nieuwe kunst van afgedankte spullen

De jonge kunstenares Lidori ten Have exposeert vanaf volgende week haar kunstwerken in het gemeentehuis. Ze heeft in haar 22 jaar in Japan, Frankrijk en Engeland gewoond. Haar internationale kijk is dan ook in haar werk te zien.

Lidori haalt haar inspiratie onder andere ook uit het internationale nieuws. Vooral hetgeen dat met leeftijdsgenoten gebeurt, grijpt haar aan. Bijvoorbeeld de jonge Oekraïners die nu een oorlog uitvechten. Op dit soort gebeurtenissen baseert Lidori haar werk, waaronder de schilderijen, zogeheten designer dolls, kunstinstallaties en street art.

Lidori heeft aan heel wat kunstinstallaties en projecten gewerkt. Haar eerste solo-expositie ‘The story so far’ was in de Duitse stad Hamm. Ook heeft Lidori meegedaan aan het kunstproject voor de Eerste Kamer van kunstenaar Thirzo Martha. En heeft zij zelf de installatie The Pretenders ontwikkeld voor het festival De Vrije Aarde Generatie.

Daarnaast recyclet Lidori gebruikte materialen in haar kunst. Zij creëert van afgedankte, oude spullen nieuwe kunstobjecten. De lijsten om haar schilderkunst zijn bijvoorbeeld gerecycled.

Lidori volgt op dit moment de kunstacademie in Haarlem. Daarnaast geeft zij met een andere kunstenaar workshops op het gebied van graffiti, 3D straatkunst en schilderkunst. Om meer jongeren bij kunst te betrekken, maakt Lidori ook deel uit van de Cobra Academy. Benieuwd geworden naar het werk van Lidori? Haar werk is tot vrijdag is tot vrijdag 26 januari te zien.

Foto: Gemeente Ridderkerk