Agenda

Extra voorlichting voor zwangeren over corona-vaccinatie

Bij zwangere vrouwen en vrouwen met een kinderwens bestaat veel onzekerheid over de gevolgen van een corona-vaccinatie. Door alle berichten is het moeilijk om te bepalen wat de juiste keuze is. Het Ikazia Ziekenhuis organiseert daarom een webinar over kinderwens, zwangerschap en corona-vaccinatie.

Het doel van het webinar is om informatie te geven over de vaccinatie en zwangerschap of kinderwens, zodat vrouwen zelf een goed geïnformeerde keuze kunnen maken. Gynaecologen en verloskundigen vanuit Ikazia geven dan antwoord op alle vragen van zwangeren en vrouwen die zwanger willen worden.

Gynaecoloog Bangma: “Het is heel belangrijk om goed over vaccineren na te denken. Het vaccin is echt veilig. Het risico op corona is groot en het is gevaarlijk, zeker als je zwanger bent.” Bovendien: “Er zijn nu honderdduizenden vrouwen gevaccineerd in de zwangerschap en we hebben nul aanwijzingen dat het schadelijk is. Wat we wél weten: corona brengt veel risico’s met zich mee bij zwangere vrouwen.”

Het webinar vindt plaats op donderdag 16 december van 19:00 tot 20:00 uur. 
Meer informatie staat op de website van Ikazia: Webinar: zwangerschap en corona-vaccinatie – 16-12-2021 | Ikazia Ziekenhuis.