Agenda

Facet jongerenwerk tegen eenzaamheid

Van 1 t/m 8 oktober 2020 is het de Week tegen Eenzaamheid. Het jongerenwerk van Facet Ridderkerk zet zich in voor jongeren die zich eenzaam voelen door verschillende activiteiten te organiseren. 

Maar liefst 8% van de jongeren ervaart chronische eenzaamheid. Om deze reden besteedt het jongerenwerk aandacht aan het onderwerp om eenzaamheid bespreekbaar te maken en tegen te gaan.

Op donderdag 1 oktober gaan de jongerenwerkers het gesprek aan met jongeren over eenzaamheid en vriendschap. “We geven jongeren handvatten over het aangaan en onderhouden van vriendschappelijke relaties.

Op zaterdag 3 oktober organiseren we een spelavond in De Loods. Van 19:00 tot 23:00 uur kunnen jongeren langs komen om gezelschapsspellen als 30 seconds te spelen met elkaar onder het genot van een stuk pizza. Daarnaast worden er in alle wijken van Ridderkerk activiteiten georganiseerd met jongeren voor ouderen”, vertelt Jongerenwerker Evina Beekink.

Jongeren uit groep 7 en 8 kunnen zich opgeven om iets te maken met voor eenzame ouderen. In het Brede school aanbod (www.bredeschoolridderkerk.nl) kun je zien wat er in welke wijk georganiseerd wordt door de jongerenwerkers. 

Meedoen aan één van de activiteiten? Kijk op op Instagram of op www.facetridderkerk.nl.