Facet organiseert filmvoorstelling: Still Alice

Op maandag 20 september 2021 organiseert Facet Ridderkerk een filmvoorstelling in theater Het Plein. In het kader van Wereld Alzheimerdag wordt dan de film Still Alice uit 2014 vertoond.

Still Alice

Het is een verfilming van het bekroonde boek Ik mis mezelf. In de film volg je Alice Howland, een vrouw van vijftig die de diagnose alzheimer krijgt. Actrice Julianne Moore speelt Alice en ontving voor haar rol een Oscar. Still Alice gaat over Alice, die haar leven goed voor elkaar heeft. Ze heeft een leuke man, drie volwassen kinderen en een prestigieuze baan als taalwetenschapper op Harvard University. Maar langzamerhand raakt Alice de grip op haar geordende leven kwijt. Ze vergeet afspraken, valt in de herhaling tijdens presentaties en verdwaalt tijdens haar standaard hardlooprondje. Al snel blijkt dat Alice alzheimer heeft, ook al is ze pas vijftig. De wereld die ze kende wordt steeds kleiner. Alice moet haar leven en haar relaties opnieuw leren vorm geven. Het draait niet meer om de toekomst, maar om het moment. En om jezelf blijven, terwijl alles om je heen verandert. 

De hoofdrollen in de film worden gespeeld door o.a. Julianne Moore, Alec Baldwin, Kristen Stewart. Julianne Moore wordt geroemd door de wijze waarop ze haar personage Alice neerzet. Ze ontving er zelfs de Oscar voor Beste vrouwelijke hoofdrol voor, de belangrijkste filmprijs van Amerika. 

Heb je de film destijds niet in de bioscoop gezien? Of vond je hem zo mooi dat je de film nog eens wilt bekijken? Dat komt dan goed uit. Still Alice wordt op maandag 20 september in theater Het Plein vertoond.

Er wordt gezorgd voor een unieke beleving met een gezellige aankleding, een hapje en drankje.

Locatie: Theater Het Plein, Koningsplein 1 
Tijd: 20.00 – 21.30 uur 
Kosten: €5,00 inclusief hapje en drankje 

Aanmelden kan bij Facet Ridderkerk aan de Schoutstraat 1 of door een mail te sturen naar jesper.lagendijk@facetridderkerk.nl.