Facet Ridderkerk opent accommodaties

Na de versoepelingen van de maatregelen in de strijd tegen verspreiding van het coronavirus die zijn afgekondigd door de Rijksoverheid, opent ook Facet Ridderkerk voorzichtig haar accommodaties. De Loods gaat vanaf 5 juni open. Vanaf 8 juni zijn bezoekers van WVC Bolnes weer welkom tijdens de inloop en is ook de balie van het kantoor aan de Schoutstraat 5 geopend voor bezoekers op afspraak. Op de buurtsportlocaties in Bolnes en Slikkerveer zijn weer beheerders aanwezig. 

De Loods geopend voor dj- en jamsessies

Vanaf vrijdag 5 juni opent jongerencentrum De Loods haar deuren op voor dj’s, muzikanten en één gast per dj/muzikant. Er worden wel regels gehanteerd. Zo moeten bezoekers zich vooraf aanmelden en een settijd reserveren. Er is plaats voor 10 dj’s of muzikanten per avond. Ook worden er hygiënemaatregelen getroffen en is alleen contactloos betalen mogelijk. Alle regels vind je op www.deloodsridderkerk.nl

Openstelling wijkcentra

Wijkvoorzieningencentrum Bolnes opent op 8 juni haar deuren voor bezoekers. Er worden nog geen activiteiten georganiseerd. De accommodatie is toegankelijk van 8.30 tot 17.00 uur voor 30 bezoekers en het is voortaan alleen mogelijk om contactloos (met pin) te betalen.  Bij binnenkomst worden bezoekers gevraagd hun naam en handtekening en tijdstip van binnenkomst en vertrek te noteren. Ook wordt u gevraagd of u klachten heeft voordat u de accommodatie betreedt. De richtlijnen vanuit het RIVM worden strikt nageleefd.

Wijkcentrum West opent waarschijnlijk begin juli haar deuren voor bezoekers van de inloop. Er worden dan ook maaltijden aangeboden. Ook daar worden nog geen activiteiten georganiseerd. De accommodatie is toegankelijk voor 30 bezoekers en ook in dit wijkcentrum is het voortaan alleen mogelijk om contactloos (met pin) te betalen. 

Opening kantoor Schoutstraat 5

De baliemedewerkers van Facet Ridderkerk staan vanaf 8 juni weer klaar voor mensen met dringende vragen. Facet roept nog steeds iedereen op om zo veel telefonisch contact op te nemen via 0180 – 432 350 . U kunt uw vragen stellen aan de baliemedewerkers en wordt teruggebeld om een afspraak te maken. 

Ook de belastingservice start op 8 juni, ook hier alleen op afspraak. Er kan uitsluitend contactloos (met pin) worden betaald. 

Kantoor Facet Ridderkerk aan de Schoutstraat 5

Opening jongerensozen

Facet is nog aan het onderzoeken of zij per half juni een soos kunnen openen, welke soos dit is en hoe dan te werk te gaan. Zodra hierover meer bekend is, wordt er een nieuwe update geplaatst op de website en wordt hierover gecommuniceerd via social media.

Buurtsportlocaties

Op de buurtsportlocaties in Bolnes en Slikkerveer zijn beheerders aanwezig. Er is toezicht en de sport- en speluitleen in Bolnes is geopend op maandag en dinsdag van 11.30 tot 19.00 uur en donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 11.30 tot 20.00 uur en in Slikkerveer op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 11.00 tot 20.00 uur.

Activiteiten

De combinatiefunctionarissen bieden in alle wijken voorlopig sport- en spelactiviteiten aan en geven tips om thuis te sporten en/of creatief bezig te zijn via Facebook. Summer Events gaat wel door.

De jongerenwerkers bieden (online) workshops aan en zijn actief via Instagram. Vanuit De Loods wordt er iedere woensdagmiddag coaching geboden. Ook zijn de jongerenwerkers te vinden op straat tijdens ambulante werkzaamheden.

Senioren kunnen vanaf nu weer tennissen. Andere senioren en aangepaste sport- en beweegactiviteiten starten zodra de regels dit weer toelaten. U kunt wel online beweeglessen volgen. Heeft u interesse? Neem dan contact op met Jesper Lagendijk.

Houd de Facebookpagina @FacetRidderkerk en Instagram @JongRidderkerk in de gaten voor het laatste nieuws over activiteiten.

Facet is bereikbaar!

Facet roept nog steeds iedereen op om naar elkaar om te blijven kijken. Dat blijven zij ook doen. De medewerkers blijven telefonisch en digitaal bereikbaar. 

De stichting blijft alert op berichtgeving en richtlijnen van de Rijksoverheid. Facet zal besluitvorming wanneer nodig hiernaar aanpassen en hierover tijdig haar netwerken informeren. 

Heeft u vragen? Neem contact op via info@facetridderkerk.nl, 0180 432 350 of via 06 4321 9099.