Agenda

Feestelijke seizoensopening bij Verse Grond

Verse Grond viert feest. Het afgelopen jaar is er veel gebeurd op het terrein van Verse Grond en ook ons eerste zomerseizoen staat voor de deur. Daarom is het tijd voor een feestje. Op zaterdag 14 mei 2022 kan iedereen ontdekken wat er allemaal te doen is op deze unieke plek in wording. Er is een uitgebreid programma samengesteld voor jong en oud.  

De aftrap van het zomerseizoen wordt tijdens de opening van het Verse Grond terrein, gelegen naast Station Barendrecht, feestelijk gevierd met meerdere (sport)activiteiten, kunst, livemuziek, food & drinks, workshops, spelletjes, een minimarkt en tours door het gebied. 

In de kas van Café Clementine ontmoet je je buurtgenoten bij de lunch, borrel of diner. Primeurtje: vanaf 14:00 uur begint de livemuziek programmering van o.a. (lokale) singer-songwriter Olivier Pesch & vinyl DJ doo-bop onder de stretchtenten. 

Op de deli & vintagemarkt worden lokale handgemaakte en homemade producten verkocht. Gedurende de hele dag worden workshops georganiseerd, zoals een salsa workshop, creatief-met-je-handen-workshop en een foodworkshop fermenteren. Je kan gratis een korte puppytraining volgen, gedragsadvies krijgen of een workshop detectie of speuren voor honden volgen.  

Bij Padel Barendrecht en Rush World krijg je een kijkje achter de schermen en kunnen zowel kinderen als volwassenen padel en freerunning clinics volgen. 

Het team van Verse Grond zal diverse tours door het gebied organiseren waarbij je meer te weten komt over de nieuwe wijk De Stationstuinen. Heb je interesse of wil je meedenken over de ontwikkeling van deze groene wijk? Meld je dan aan! 

Dit event is van 12.00 tot 22:00 uur en gratis toegankelijk voor iedereen. Op de website versegrond.nl vind je het programma en de agenda. Hier kan je je ook aanmelden voor de diverse activiteiten en workshops. 

Ontdek Verse Grond 

Deze gloednieuwe culinaire, sportieve en groene ontmoetingsplek ligt in het hart van de BAR-regio. Met sport, cultuur, muziek, horeca, moestuin, heel veel groen én een creatieve plek voor startups. 

Verse Grond is het gebied dat direct naast Station Barendrecht ligt, aan de kant van het bedrijventerrein. Het toont nu nog rauw en open, maar zal razendsnel een levendige, sociale en bruisende plek worden.  

Over een aantal jaar wordt hier de groene stad van morgen gerealiseerd. Straks kan je er wonen, werken en leven in een groene en duurzame omgeving. Maar vandaag bruist Verse Grond al volop door de talrijke activiteiten die er worden georganiseerd.