Agenda

Feestelijke start van de Baby Drive-in

In september was de feestelijke start van de vernieuwde programmering binnen Boekstart: de Baby Drive-in. (Groot)ouders met een kindje tussen de 0 en 2 jaar waren uitgenodigd om het leukste voorleesmoment te beleven met hun baby op schoot.

Een groot aantal ouders kwamen naar Barendrecht en Ridderkerk om te genieten én te leren van een interactieve workshop van kinderboekenschrijfster Betty Sluyzer. Een enthousiaste ouder over Baby Drive-in: “Erg leuk om op zo’n manier te leren dat voorlezen ook anders kan!”.

De Baby Drive-in is er elke maand

Voor de ouders die deze eerste editie hebben gemist: niet getreurd. Want de volgende Baby Drive-ins staan al gepland op 11 oktober in Bibliotheek Het Kruispunt Barendrecht en op 25 oktober in Bibliotheek Ridderkerk. Passend bij het thema van de Kinderboekenweek (Vriendschap, Kom erbij!) gaan we deze keer volop samenspelen. Speciale gast is Krista Leppiko van Be Happy Gym. Krista wil moeders en hun kindje bewust laten genieten van de eerste levensfase.

“Tijd nemen om contact te maken met je kindje zorgt voor een gezonde basis in het jonge leven. Zo creëren we met elkaar dierbare herinneringen door samen te bewegen en plezier te maken. Ontdek samen met je baby of dreumes de leukste oefeningen voor evenwicht, coördinatie, grove motoriek en fijne motoriek afgewisseld met spelletjes en bewegingen op rijmpjes en liedjes.”.

Alles mag

Rondkruipen, eten & drinken, slapen, luiers verschonen, herrie maken en (indien nodig) kinderwagens parkeren is allemaal toegestaan tijdens de Baby Drive-in. Kom gezellig binnen rijden en ontmoet andere (groot)ouders onder het genot van een kopje koffie of thee. Uiteraard liggen de leukste boekjes klaar.

Waarom voorlezen aan baby’s?

Hoe eerder kinderen met boeken en voorlezen in aanraking komen, hoe beter. Zo zijn er verschillende babyboekjes die aansluiten bij de leesontwikkeling van baby en dreumes. Denk hierbij aan geschikte boekjes voor taalontwikkeling, meertalig opvoeden, taalspelletjes en versjes, voeding en opvoeding. Dit is heel leerzaam. Zo blijkt uit onderzoek dat voorlezen de taal en spraakontwikkeling van je kind stimuleert en de concentratie verhoogt. Allemaal zaken waar je baby een leven lang plezier van heeft.

Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar én hun ouders van boeken laat genieten. Met verschillende activiteiten in de bibliotheek en op bijvoorbeeld kinderdagverblijven wil de Bibliotheek AanZet het (voor)leesplezier stimuleren en op peil houden. De Baby Drive-in is één van deze leerzame activiteiten. De Bibliotheek organiseert de Baby Drive-in samen met het CJG in Ridderkerk en Barendrecht.

Praktische informatie
Wat: Baby Drive-in in Barendrecht en Ridderkerk
Wanneer: donderdag 11 (Bar.) en 25 oktober (Rid.)
Waar: Bibliotheek Het Kruispunt Barendrecht en Bibliotheek Ridderkerk
Voor wie: 0-2 jaar met (groot)ouders