Agenda

Fietsersbond repareert fietsverlichting

Inwoners van Ridderkerk die een fiets hebben met kapotte verlichting, kunnen dit op zaterdag 16 november gratis laten repareren door vrijwilligers van de Fietsersbond. De Fietsersbond maakt zich al jaren hard voor goede fietsverlichting, vandaar deze actie. Vrijwilligers staan van 11.00 uur tot 16.00 uur bij de fietsenstalling op de Jan Steenstraat.  

Naast de reparaties wordt informatie verstrekt over veilig fietsen, een goede verlichting en kunnen banden worden opgepompt.  

Ik wil je zien

De Fietsersbond vindt het belangrijk dat fietsers verlicht fietsen. Dat scheelt ongelukken, bijna-ongelukken en veel ergernis bij andere weggebruikers. Hoe beter je gezien wordt, hoe meer anderen rekening met je kunnen houden en hoe veiliger het is in het verkeer. Met een goed verlichte fiets kom je veilig en zonder boete thuis. Op www.fietsersbond.nl/fietsverlichting is informatie te vinden over goede fietsverlichting, reparatie en onderhoud van fietsverlichting.

Over de Fietsersbond

De Fietsersbond is de grootste belangenvereniging van fietsers in Nederland met meer dan 35.000 leden en 1500 actieve vrijwilligers. De regionale afdeling Rotterdam en omstreken overlegt regelmatig met de gemeente over het verbeteren van fietsroutes en fietsvoorzieningen. 

Foto’s: Rens Blom
Wessel Dekker