Film ‘Agent of Grace’ bij Filmhuis Ridderkerk

In vervolg op de op 15 maart genomen maatregelen van het kabinet deelt Filmhuis Ridderkerk het volgende mede; De eerder aangekondigde film, ‘Agent of Grace’ kan helaas niet vertoond worden op 27 maart.

Filmhuis Ridderkerk vertoont op 27 maart de film ‘Agent of Grace’ in theaterzaal Het Plein.

Duitsland is in de ban van Hitler en de nazi’s. De Joden worden systematisch uitgeroeid en tegenstanders van het nationaal-socialisme worden opgepakt. Wat kan ik mijn eentje tegen zo’n regime beginnen? Mag ik de andere kant opkijken of moet ik echt wat doen? Met die vragen worstelt de predikant Dietrich Bonhoeffer en hij neemt een besluit. Na het uitbreken van de oorlog mag Bonhoeffer al snel zijn beroep niet meer uitoefenen. Hij besluit te gaan werken voor de Abwehr, de militaire inlichtingendienst van het Duitse leger, die tegelijkertijd ook het centrum van het lokale verzet tegen Hitler is. Bonhoeffer is betrokken bij verschillende operaties tegen het regime, totdat hij in 1943 gearresteerd wordt. Zijn overtuiging kost hem uiteindelijk het leven. Minder dan een maand voor het einde van de oorlog wordt hij opgehangen door de nazi’s.

AGENT OF GRACE is de enige speelfilm over het leven van de wereldberoemde predikant en spion Dietrich Bonhoeffer. De film is gemaakt door Eric Till, die ook het historische drama LUTHER maakte. Bonhoeffer wordt gespeeld door Ulrich Tukur, die eerder te zien was in DAS LEBEN DER ANDEREN, DAS WEISSE BAND en ROMMEL.

Entree is € 5,00 en zoals gebruikelijk zijn kaarten in de voorverkoop ongeveer 2 weken van te voren aan te schaffen bij de Wereldwinkel aan de Schoutstraat 17, woensdag tot en met zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur. Verder is eveneens aanschaffen aan de zaal mogelijk.

De film start om 20.00 uur, duurt anderhalf uur en bij voldoende belangstelling wordt een pauze ingelast, waarbij u in de foyer tegen gereduceerd tarief koffie, thee of binnenlands gedistilleerd kunt nuttigen.