Agenda

Film ‘April,May en June’ bij Filmhuis Ridderkerk

Filmhuis Ridderkerk gaat het nieuwe seizoen beginnen en trapt op 28 augustus af met de film ‘April, May en June’, een familiedrama over drie halfzussen die worstelen met elkaar, het leven en het naderende overlijden van hun moeder. 

Drie halfzussen, met drie verschillende vaders vragen zich bij de naderende dood van hun moeder af: ‘Waar staan we in het leven? Wat hebben we nog met elkaar?’ En vooral: ‘Wat straks te doen met onze autistische broer Jan?’ Als de ernstig zieke moeder van April, May en June zich realiseert dat ze niet lang meer te leven heeft, roept ze haar dochters naar huis. Ze kan dit leven pas met een gerust hart verlaten als ze weet dat er goed gezorgd zal worden voor haar zoon Jan. In de nieuwe film van Will Koopman (Gooische vrouwen, Terug naar de kust) moeten de vier van elkaar vervreemde kinderen elkaar opnieuw leren kennen om de familieband te herstellen.  

Vanwege de Corona-maatregelen openen we de zaal om 19.30 uur en begint de film om 20.00 uur.Er zal helaas geen consumptie gebruikt kunnen worden in de foyer van Grandcafé Burgerzaken, neem dus eventueel zelf een flesje of blikje drinken mee, wel wordt er een ‘plaspauze’ ingelast. 

U kunt vanaf datum publicatie reserveren via email, onder vermelding van de naam/namen van de bezoekers. Behoort u tot één huishouden dan mag u 2 plaatsen benutten, daarna is er weer een ruimte van 1,5 mtr. en komen er weer 2 zitplaatsen. Komt u alleen, dan heeft u eveneens 2 zitplaatsen ter beschikking, het is daarom van belang om duidelijk aan te geven met hoeveel personen u komt.Na uw reservering ontvangt u eveneens per e-mail een bevestiging alsmede een bankrekening waar uw betaling op gestort dient te worden, cash betalen kan niet, een kaartje bij de Wereldwinkel halen kan helaas ook niet. Filmhuis Ridderkerk houdt zich aan de Corona-richtlijnen en verzoekt u dan ook om bijgaande checklist voor uzelf en anderen op de dag van het vertonen nog even kritisch na te kijken, indien u bij één van de vragen ‘JA’ moet zeggen dan verzoeken wij u vriendelijk thuis te blijven. 

Het zijn vreemde tijden, juist daarom hoopt het filmhuis dat zij u in goede gezondheid mogen ontvangen om van een mooie film te kunnen genieten.