Film ‘Loving Vincent’ bij Filmhuis Ridderkerk

Op vrijdag 20 mei 2022 vertoont Filmhuis Ridderkerk de film ‘Loving Vincent’.

LOVING VINCENT is een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh: de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld.Net wanneer Vincent succesvol begint te worden, pleegt hij zelfmoord. Was het vanwege zijn geestelijke gezondheid of problemen met zijn broer? Was het een wanhoopsdaad om meer erkenning te krijgen voor zijn werk? Of was het helemaal geen zelfmoord? Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, gaat naar Auvers om daar het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen.

De verschillende mensen (allemaal geschilderd door Van Gogh) die hij tijdens zijn reis ontmoet, hebben elk hun eigen verhaal. Het blijkt moeilijk de waarheid over de getroebleerde Vincent te achterhalen. Gaandeweg schildert de film een fascinerend portret van Van Gogh die tijdens zijn leven amper erkenning vond.In 65.000 frames, met de hand geschilderd door meer dan 125 kunstenaars die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden, brengt de film Van Goghs meest inspirerende schilderijen tot leven. LOVING VINCENT won al meerdere internationale prijzen waaronder de publieksprijs op het Annecy Internationaal Animatie Filmfestival. Met Helen McCrory (THE QUEEN) en Saoirse Ronan (BROOKLYN).

Entree is te verkrijgen via de bibliotheek aan de balie tijdens de reguliere openingstijden of online via deze link. De film duurt 95 minuten er is een korte pauze om een consumptie in de foyer te nuttigen. Aanvang is om 19.30 uur. Entree is € 7,00 (incl. consumptie)

Voor degenen die het met het betalen af en toe lastig vinden; u kunt Filmhuis Ridderkerk mailen met naam en aantal bezoekers, dit tot uiterlijk 18.00 uur op de dag van vertoning. U wordt dan opgevangen op bij de ingang.