Agenda

Film ‘Mi Vida’ bij Filmhuis Ridderkerk

Filmhuis Ridderkerk vertoont 25 september 2020 om 20.00 uur de film ‘Mi Vida’ in theaterzaal Het Plein.

Mi Vida is een film over het realiseren van je dromen en over de verwachtingen die we hebben van ons leven, onze toekomst en onze vriendschappen. En over de bereidheid en durf van een dappere, drieënzestigjarige vrouw om die verwachtingen en dromen waar te maken. 

Kapster Lou (63) uit Schiedam koestert een heimelijke droom. Ze zou wel in Spanje willen wonen. Maar dat gaat niet met de zorg voor haar kinderen en kleinkinderen. Een stukje van de taart dan maar: Een cursus Spaans in Cádiz. Ver weg van alles wat ze kent. In een kinderbed bij een gastgezin, tussen feestvierende studenten. Wat had ze eigenlijk gedacht? Toch begint ze zich thuis te voelen in de gastvrije stad aan zee. Ze vindt een nieuwe kamer en sluit vriendschap met haar lerares Spaans, Andrea, die haar aanmoedigt haar droom waar te maken en een kapsalon in Cádiz te openen. Maar dan staat haar zwangere dochter Barbara ineens onaangekondigd op de stoep. Zij vindt Lou’s verhuisplannen ‘belachelijk’ en ‘egocentrisch’. Haar moeder hoort in Schiedam, bij haar kinderen en kleinkinderen. En ook zoon Ronny, die in een scheiding ligt, voelt zich verraden als hij hoort dat zijn moeder ver van huis een nieuw leven wil gaan opbouwen. Op haar leeftijd kan ze toch niet zomaar aan iets nieuws beginnen? Lou staat voor een dilemma, kiest ze voor haar eigen leven, of dat van haar familie? 

Entree is € 5,00. Reserveren via e-mail info@filmhuis-ridderkerk.nl met naam en aantal personen in de vermelding, uw betaling s.v.p. naar NL48INGB 0005 0787 55 t.n.v. D.G. Havenaar o.v.v. Mi Vida en naam bezoeker(s). Daarbij is het eveneens van belang aan te geven of u (indien u met meerderen komt) tot het zelfde huishouden behoort, dan krijgt u twee stoelen naast elkaar. De film duurt anderhalf uur en zal zonder pauze vertoond worden.

*** Voelt u zich al langer dan 24 uur niet lekker, bent u verkouden en heeft u koorts? Heeft u benauwdheidsklachten, een huisgenoot met koorts en/of benauwdheidsklachten? Heeft u of één van uw huisgenoten het Corona-virus opgelopen en is dit in de laatste zeven dagen vastgesteld , heeft u een gezinslid of huisgenoot met het Corona-virus en heeft u in de afgelopen 14 dagen contact gehad terwijl deze nog klachten had? Blijf thuis! ***