Filmavond in Bibliotheek Ridderkerk: De Dirigent

Woensdag 29 mei is er weer een gezellige filmavond in de theaterzaal van Bibliotheek Ridderkerk. Deze keer wordt de film De Dirigent vertoond. 

De avond begint om 20.00 uur. De toegang is €4,00 incl. koffie, thee en een drankje. Aanmelden kan in de bibliotheek of via www.debibliotheekaanzet.nl.

De Dirigent

De Dirigent is het waargebeurde verhaal over Anthonia Brico die als kind met haar ouders is geëmigreerd naar Amerika. Ze droomt ervan om dirigent te worden, maar die ambitie wordt door niemand serieus genomen. Haar pianoleraar adviseert haar om geen toelating te doen voor het conservatorium. Omdat ze weinig meer te verliezen heeft, keert ze terug naar haar geboorteland waar ze de beroemde dirigent Mengelberg smeekt om dirigeerlessen. Mengelberg ziet dat helemaal niet zitten en stuurt haar door naar Berlijn, waar ze tegen alle verwachting in als vrouw meer kans blijkt te maken. Na haar tweejarige studie aan de Rijksacademie voor Muziek zal ze daar als eerste vrouw het beroemde Berlijns Philharmonisch Orkest dirigeren. 

In het kort
Wat : Filmavond in bibliotheek Ridderkerk centrum
Wanneer : Woensdag 29 mei 2019 van 20.00 – 22.30 uur
Waar : Bibliotheek Ridderkerk Centrum
Toegang : €4,00, aanmelden via www.debibliotheekaanzet.nl.