Filmavond in Bibliotheek Ridderkerk: Publieke werken

Woensdag 24 april aanstaande is er een filmavond in de theaterzaal van Bibliotheek Ridderkerk. Publieke werken is een Nederlandse film die zich afspeelt rond 1888. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Thomas Rosenboom.

De avond begint om 20.00 uur. Toegang is €4,00 incl. koffie, thee en een drankje. Aanmelden kan in de bibliotheek of via www.debibliotheekaanzet.nl.

Publieke werken

Het is 1888. De Amsterdamse vioolbouwer Walter Vedder leest in de krant dat er op de plaats van zijn huis een groot hotel gebouwd gaat worden. Het Victoria Hotel zal hem moeten uitkopen.

In dezelfde tijd besluit zijn neef, de Hoogeveense apotheker Anijs, zijn ambitie te verschuiven van het medische naar het medemenselijke. Turfstekers in een naburig gehucht lijden bittere armoede en zouden beter af zijn in een nieuw land, bij voorkeur Amerika. Maar die landverhuizing kost een vermogen – precies het bedrag dat Vedder wel voor zijn huis meent te kunnen bedingen. Vanaf dat moment raken beide mannen verwikkeld in een even menslievend als beklemmend avontuur.

In het kort
Wat              : Filmavond in bibliotheek Ridderkerk centrum
Wanneer     : Woensdag 24 april 2019 van 20.00 – 22.30 uur
Waar            : Bibliotheek Ridderkerk Centrum
Toegang       : €4,00, aanmelden via www.debibliotheekaanzet.nl.