Agenda

Filmhuis Ridderkerk vertoont film ‘Christiane F.  Wir Kinder vom Bahnhof Zoo’

Vrijdag 24 februari 2023 vertoont Filmhuis Ridderkerk de film ‘Christiane F.  Wir Kinder vom Bahnhof Zoo’. Deze West-Duitse dramafilm uit 1981 won zowel een Goldene Leinwand als de prijs voor populairste film op het Montréal World Film Festival in 1981.

De film is geregisseerd door Uli Edel en gebaseerd op het gelijknamige biografische boek van Kai Hermann en Horst Rieck, die dit schreven naar aanleiding van hun ontmoeting met de echte, toen nog vijftienjarige Christiane F(elscherinow).  Hoofdrolspelers Natja Brunckhorst (als Christiane) en Thomas Haustein (als haar vriendje Detlev) waren destijds nog volstrekt onbekend.

Christiane F. (Brunckhorst) komt in 1974 via vrienden voor het eerst met drugs in aanraking. Een beginnende verslaving blijkt binnen een mum van tijd niet meer te stoppen. Om dit te bekostigen gaat Christiane op veertienjarige leeftijd de prostitutie in en maakt van Station Berlin Zoologischer Garten haar werkterrein. Haar vriendje Detlev (Haustein) prostitueert zich ook en helpt haar hierbij. Haar moeder hoort van haar verslaving als het al bijna te laat is. Als Christiane in de krant leest dat haar beste vriendin Babsi overleden is, is ze van afschuw vervuld. Op dat moment is Babsi de jongste persoon in Duitsland die aan heroïne gestorven is.

De film wordt zoals altijd vertoond in de Hofzaal in het Gemeentehuis, begint om 19:30 uur en duurt bijna 2 uur.

Er is een pauze en bij de entreeprijs van €7,- is een consumptie inbegrepen.