Filmhuis vertoont film Parasite

Vrijdag 23 september 2022 vertoont Filmhuis Ridderkerk de film “Parasite”. Deze film, geregiseerd door Bong Joon-Ho, heeft in Cannes het Gouden Kalf gewonnen.

De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren. Het gezin probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de familie en heeft daarbij geen moeite met een paar leugentjes om eigen bestwil. Een onverwacht voorval gooit echter roet in het eten, waardoor ze alles op alles moeten zetten om hun nieuwe leven in stand te houden.

De film begint om 19.30 uur en duurt 2 uur en 15 minuten. Er is een pauze ingelast voor een consumptie na ongeveer een uur. De entree bedraagt €7,00 inclusief consumptie.

Kaarten zijn te koop via de website van de bibliotheek via deze link https://tinyurl.com/543uac2f , aan de balie van de bibliotheek tijdens de openingsuren of aan de deur van de zaal.