Filmparels in Landvast Alblasserdam

Naast de reguliere filmvoorstellingen voor het grote publiek vertoont Landvast ook speciale voorstellingen. Zo worden er elke maandagmiddag en maandag- en dinsdagavond filmclub-films vertoond. Elke week is dit een andere film, geen grote blockbusters, maar juist hele bijzondere films die ook veelal bekroond zijn met diverse (grote) filmprijzen. De pareltjes onder de films, die een groter publiek verdienen. Ook in oktober heeft Landvast weer een aantal van deze pareltjes kunnen boeken.

In de eerste week van november wordt de winnaar van het Gouden Kalf voor beste film op het Nederlands Filmfestival van dit jaar vertoont, Bulado. Bulado is een magisch-realistisch en liefdevol familieverhaal uit Curaçao, waarin de eigenzinnige Kenza (11) verstrikt dreigt te raken in de botsende levenswijzen van haar rationele vader en spirituele opa. Geregisseerd door Eché Janga die samen met Esther Duysker ook het script heeft geschreven. Het verhaal speelt zich af in Band’abou Curaçao en is deels gebaseerd op een lokale slavensaga. Door dit verhaal naar het grote doek te brengen wordt deze oude verteltraditie voortgezet.

Op 9 en 10 november 2020 kunt u kijken naar A hidden life, deze film is i.s.m. de Ontmoetingskerk uitgekozen. In dit ambitieuze en meeslepende historische drama over stil verzet gaat het over een Oostenrijkse boer die weigert zich over te geven aan de Nazi-overheersing. De Amerikaanse filmfilosoof Terrence Malick laat op het meest intieme niveau zien wat oprukkend kwaad met de wereld doet. 

Op 16 en 17 november 2020 is het de beurt aan een documentaire, namelijk Farewell Paradise. Deze documentaire gaat over het gezin Wyss gaat eind jaren zeventig halsoverkop terug van de Bahama’s naar Zwitserland, waar vader en moeder een laatste poging doen hun verstoorde relatie te redden. De documentairemaker Sonja Wyss (de jongste dochter) laat alle betrokkenen van die keuze, 40 jaar na de gebeurtenissen, hun zegje doen. Het resultaat is een pijnlijk intiem en persoonlijk, maar ook zeer meeslepend, oprecht en goed gedoseerd verhaal.

De laatste week van november is het plaats voor een wat luchtigere film. On the rocks. Hierin is een glansrol voor Bill Murray, die de vader speelt van Laura. Haar echtgenoot begint zich steeds verdachter te gedragen en zij begint te vermoeden dat hij ontrouw is. Wat volgt is een vader-dochter roadtrip door New York om de situatie op te helderen.

Muziek

Naast bovenstaande parels is er ook met regelmaat aandacht voor muzikale films of voorstellingen. Afgelopen weekend heeft Rock & Roll Hall of Fame icoon Stevie Nicks haar legendarische muziek naar het grote doek gebracht. Het Stevie Nicks 24 Karat Gold The Concert is exclusief in een aantal geselecteerde bioscopen, waaronder dus ook Landvast, wereldwijd uitgebracht. De imponerende concertfilm is opgenomen tijdens twee optredens van haar uitverkochte 24 Karat Gold Tour. En op zondag 1 november heeft Landvast hier een extra voorstellingen van geboekt waar u nog tickets voor kunt reserveren.

Opera

De liefhebbers van Opera weten Landvast ook te vinden, want zij weten dat Landvast ook maandelijks opera voorstellingen vertoond. Veelal live vanuit The Royal Opera. Afgelopen jaar zijn veel voorstellingen helaas door het Corona geschrapt, maar Landvast heeft toch een voorstelling kunnen boeken, namelijk Manon Lescaut. Regisseur van Tosca van The Royal Opera – creëerde deze prachtige productie van Manon Lescaut in 2014. Het was de eerste productie van het stuk in 30 jaar door The Royal Opera. Kent vindt hedendaagse weerklank in het verhaal van een vrouw, die wordt verleid en misleid om tegen haar eigen belangen in te handelen en hier uiteindelijk een veel zwaardere vergelding voor krijgt dan ze verdient. Ontwerpen van Paul Brown creëren een barre omgeving die boordevol maatschappelijke hypocrisie zit, waarin Manon gevangen wordt door degenen die haar zullen uitbuiten – en waaruit de enige ontsnapping de dood kan zijn. Live opgenomen in The Royal Opera House.

Corona maatregelen

Ondanks de diverse corona maatregelen is het nog steeds toegestaan om Landvast te bezoeken. De corona maatregelen worden strikt opgevolgd. Door de ruime vloeroppervlakte en het beperkt aantal bezoekers van maximaal 30 personen per zaal, is het heel goed mogelijk om zeker de minimale afstand van 1,5 meter in acht te houden. Uiteraard volgt Landvast eventuele nieuwe maatregelen en richtlijnen op. Op de website landvast.nl staan altijd de actuele maatregelen. Hierop kunt u ook alle voorstellingen vinden en online reserveren. Het is noodzakelijk om vooraf te reserveren. Komt u er via de website niet uit, dan kunt u ook altijd bellen om de reservering in orde te maken.

Foto: Google Maps