Agenda

Fotoclub Oostendam exposeert in bibliotheek van Ridderkerk

Begin 2015 besloten enkele enthousiaste amateurfotografen om een fotoclub op te richten binnen de Speeltuinvereniging Oostendam, waar veel creatieve en sportieve activiteiten plaatsvinden.

In maart van dat jaar ging de fotoclub van start. Met een handjevol leden begonnen ze met het vertonen van hun foto’s aan elkaar via een beamer, waarbij de betreffende fotograaf uitleg gaf over de gemaakte foto. Hoewel sommige leden eenvoudigweg zeiden ‘gewoon klikken’, werd gezelligheid gecombineerd met serieuze fototechnische discussies. De beamer bleek al snel onvoldoende, waarna werd besloten de foto’s afgedrukt mee te brengen. Dit verbeterde de presentaties aanzienlijk, mede door het gebruik van passe-partouts. De foto’s werden uitvoerig besproken, inclusief de gebruikte beeldbewerkingsprogramma’s, wat leidde tot veel leermomenten.

De onderwerpen van de foto’s werden steeds gevarieerder, variërend van vakantiefoto’s tot architectuur, natuur, portretten en vele andere thema’s. Daarnaast is er een jaaropdracht voor de wisseltrofee ‘DE GOUDEN CAMERA’, die de trotse winnaar een jaar lang mag houden.

Elke eerste dinsdagavond van de maand is er een clubavond, en één keer per maand is er een uitstapje om op locatie te fotograferen.

De fotoclub is gegroeid van een handjevol naar 20 leden. Nu willen zij hun foto’s delen met een groter publiek tijdens een expositie in de Bibliotheek van Ridderkerk, van maandag 10 juni t/m vrijdag 5 juli 2024. Het adres is Koningsplein 1 en de openingstijden van de bibliotheek zijn van dinsdag t/m donderdag van 09:30 tot 20:00 uur, op vrijdag van 09:30 tot 20:30 uur en op zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur. Gedurende de openingstijden van het Gemeentehuis zijn de foto’s ook te bezichtigen van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

De leden komen niet alleen uit Ridderkerk maar uit de hele regio, waaronder Barendrecht, Hendrik Ido Ambacht, Papendrecht, Rotterdam en Zwijndrecht, om hun passie voor fotografie te delen.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom om in het nieuwe seizoen, dat in september weer van start gaat, vrijblijvend een clubavond bij te wonen in de Korenbloem, Tarwestraat 34-A, Ridderkerk Oostendam.

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar Ron Westbroek (c.westbroek@chello.nl).