Gamen in Landvast

De scholen zijn weer begonnen maar er kan nog steeds gegamed worden in de bioscoopzalen van Landvast Alblasserdam. Sinds een paar weken is het mogelijk voor iedereen woonachtig in de regio om één van de vele spellen van Landvast op een Playstation 4 te spelen. Iedereen kan via de website een gratis tijdslot van 1 uur en 20 minuten reserveren en samen met een vriend, vriendin of ouder plaats nemen in een van de twee zalen. In verband met de schooltijden kan er niet meer in de ochtend gegamed worden maar nog wel in de middag én de avond.

De reacties zijn tot op heden zeer lovend. “De beleving van een game op een groot scherm en met het geluid helemaal rondom zorgen er echt voor dat je ‘in’ de game zit.” Aldus een van de gasten. Ook zijn ouders blij dat er voor hun kinderen weer even iets anders te beleven valt, zoals een van de ouders ons in bericht mededeelde “Hij heeft er echt van genoten, een unieke ervaring om mee te mogen maken. Bedankt hiervoor.”

Ook vragen veel gasten zich af waarom we dit gratis organiseren. Landvast wil een verbindende factor blijven vervullen. Normaal gesproken komen hier mensen samen, maar juist dat is iets wat nu in deze tijd niet is toegestaan. Dit past prima binnen de mogelijkheden om, zeker voor jongeren, iets te kunnen organiseren. Natuurlijk openen we liever vandaag dan morgen onze bioscoopdeuren maar daarvoor zijn we geheel afhankelijk van de landelijke maatregelen.

Mede dankzij de financiële steun van de gemeente Alblasserdam hebben we kunnen investeren in 2 Playstations en een tiental games, in dat geval hoeft dit niet terugverdiend te worden. Wel staat er een fooienpot waar gasten geheel vrijblijvend een donatie in mogen doen.

Het reserveren van een tijdslot kan via www.landvast.nl/gamen. Twee keer per week komen er nieuwe tijdsloten beschikbaar om te kunnen reserveren.