Gesprekgroep voor ouders met een bijzonder kind

Karaat Mantelzorg organiseert een gespreksgroep speciaal voor ouders die zorgen voor een kind met een beperking, autisme, psychische ziekte of verslaving. Het delen van ervaringen kan elkaar helpen. Naast de tips die je van elkaar kan krijgen is het heel fijn om te horen dat je niet de enige bent. De bijeenkomsten zijn verspreid over het jaar 2020.

“Wat heerlijk als een half woord genoeg is!”

De groep heeft een open en informeel karakter en richt zich niet op een specifieke beperking. De nadruk in de bijeenkomsten zal dus niet liggen op de ziektebeelden, maar op uw rol als ouder. Wat komt er allemaal op je af? Hoe blijf je overeind? De deelnemers bepalen gezamenlijk de onderwerpen van de bijeenkomsten. Zij kunnen ervaringen uitwisselen, gevoelens uiten en elkaar helpen met praktische tips en handvatten. In overleg met de groep kunnen “deskundigen” worden uitgenodigd als daar behoefte aan is. Ouders van zowel jonge als volwassen kinderen zijn welkom. Dit kan juist de groep heel veel extra’s brengen. 

De bijeenkomsten vinden plaats op het kantoor van Karaat Mantelzorg aan de Schoutstraat 5 van 19.00 uur tot 20.30 uur op de dinsdagavonden; 28 januari, 10 maart, 21 april, 2 juni, 29 september en 24 november. Deelname is gratis! U bent niet verplicht om alle bijeenkomsten bij te wonen. U bepaalt zelf wanneer u komt. Natuurlijk is het fijn als u zich aan- of afmeldt. Een mantelzorgconsulent van Karaat Mantelzorg begeleidt de bijeenkomsten. 

Neem voor meer informatie of aanmelden contact op met de mantelzorgconsulenten van Karaat Mantelzorg, Esther de Meza of Mineke Boon, via 0180 – 763 717 of info@karaatmantelzorg.nl. Bekijk www.karaatmantelzorg.nl voor meer informatie over mantelzorg in Ridderkerk.