Gesprekgroepen ParkinsonWijs en DementieWijs

Karaat Mantelzorg organiseert twee verschillende gespreksgroepen; voor mantelzorgers van mensen met de ziekte dementie en voor mantelzorgers van mensen met de ziekte Parkinson. De bijeenkomsten zijn verspreid over het jaar 2020.

Parkinson of dementie heb je niet alleen. De diagnose drukt een stempel op degene die de diagnose krijgt, maar ook zeker op zijn of haar omgeving. Eerst gaat het vaak nog om praktische zaken, maar na een aantal jaren komen er vaak zorgtaken bij die steeds zwaarder worden. Naast de tips die u van elkaar kunt krijgen, is het fijn om te horen dat u niet de enige bent. 

De groep heeft een open en informeel karakter. De nadruk in de bijeenkomsten ligt op u als mantelzorger. De deelnemers bepalen gezamenlijk de onderwerpen van de bijeenkomsten. Zij kunnen ervaringen uitwisselen, gevoelens uiten en elkaar helpen met praktische tips en handvatten. In overleg met de groep kunnen “deskundigen” worden uitgenodigd als daar behoefte aan is. Deelname is gratis! U bent niet verplicht om alle bijeenkomsten bij te wonen. U bepaalt zelf wanneer u komt. Natuurlijk is het fijn als u zich aan- of afmeldt. Een mantelzorgconsulent van Karaat Mantelzorg begeleidt de bijeenkomsten. 

De bijeenkomsten van de gespreksgroep ‘ParkinsonWijs’ vinden plaats op het kantoor van Karaat Mantelzorg aan de Schoutstraat 5 van 10.00 tot 11.30 uur op de dinsdagochtenden: 25 februari, 31 maart, 28 april, 2 juni, 8 september, 20 oktober en 24 november. De bijeenkomsten van de gespreksgroep ‘DementieWijs’ vinden plaats in Wijkcentrum West (De Gasterij) aan de Boksdoornstraat 80 op de donderdagochtenden: 27 februari, 26 maart, 30 april, 28 mei, 25 juni, 24 september, 29 oktober en 26 november.

Neem voor meer informatie of aanmelden contact op met Mineke Boon, mantelzorgconsulent bij Karaat Mantelzorg, via 0180 – 763 717 of info@karaatmantelzorg.nl. Bekijk www.karaatmantelzorg.nl voor meer informatie over de gespreksgroepen.