Agenda

Gezond ouder worden;  hoe doet iedereen dat nou eigenlijk?

Als onderdeel van het programma Ridderkerk Langer Gezond organiseert Facet Ridderkerk een gezellig groepsgesprek in augustus waarin u met anderen praat over gezond ouder zijn. 

Gezond ouder zijn. Je zult denken; dat ben ik toch? Je volgt al die adviezen over goed eten en flink in beweging zijn toch op? Met mij is niks aan de hand denk je. Maar is dat zo? Door al die adviezen ga je misschien wel denken dat je ongezond bent. Kom je misschien in de verleiding om supplementen te gaan slikken terwijl het niet nodig is. 

Heb je nu wel of geen slaapprobleem? Moet je nu wel of niet veel geld uitgeven aan sportkleding omdat er gezegd wordt dat je moet gaan tennissen of joggen. Maar misschien wil je dat helemaal niet. Daarom is het juist leuk en goed om eens te horen van iemand anders hoe die er mee omgaat. 

Bij deze gespreksgroep kun je praten over diverse aspecten van een gezonde leefstijl zoals voeding, beweging, stress, slaapproblemen en andere vormen van zelfzorg. Door met elkaar te praten over uitdagingen en successen kunnen we elkaar aanmoedigen en waardevolle inzichten opdoen.

Misschien heb je zelf een oplossing ergens voor gevonden die heel bruikbaar is voor iemand anders. Kom en vertel erover. Leer van elkaar en geef elkaar tips.

Op dinsdag 8 augustus staat er voor de deelnemers een heerlijke lunch met belegde broodjes en wraps klaar. Alle thema’s van Ridderkerk Langer Gezond (voeding, bewegen, slaap, stress en veiligheid) komen aan bod.

De bijeenkomst vindt plaats in de Oudheidkamer, Kerksingel 26 in Ridderkerk. De tijd is van 12.00 – 14.00 uur. Deelname is gratis. Aanmelden is verplicht en kan telefonisch 0180 – 432 350 of per email cathy.vanes@facetridderkerk.nl. Meer informatie is ook te vinden op de website van Ridderkerk Langer Gezond.