Agenda

Gil The Grid maakt eerste FRESH in Maaspodium

Op vrijdag 5 oktober 2018 (20:15) is het Maaspodium in handen van Gil the Grid en zijn Rotterdamse dansgezelschap Amenti Collective, tijdens de eerste FRESH van het seizoen. Danser Gil the Grid stond eerder in de finale van Holland’s Got Talent 2017 en is genomineerd voor de Zwaan voor meest indrukwekkend dansprestatie 2018.Rotterdammers kennen Gil ook van zijn lessen bij HipHopHuis. Tijdens zijn FRESH avond laat hij samen met Amenti Collective twee voorstellingen zien: Anima en Animus. Anima gaat over het vrouwelijke in de man en Animus over het mannelijke in de vrouw.

FRESH: Anima / Animus

Gil the Grid is de oprichter van het Amenti Collective. Samen met dit collectief werkt hij speciaal voor FRESH aan een nieuwe performance. Tijdens deze FRESH avond zullen er niet één maar twee voorstellingen te zien zijn. De één genaamd Anima, de andere Animus. Anima over het vrouwelijke in de man en Animus over het mannelijke in de vrouw. Termen naar een idee van psycholoog Carl Gustav Jung.

Gil the Grid

Gil the Grid is een danser en bewegingskunstenaar, hij stond in de finale van Holland’s Got Talent 2017 en hij is genomineerd voor de Zwaan voor meest indrukwekkend dansprestatie 2018. Hij is de oprichter van het Rotterdamse Amenti Collective en geeft daarnaast ook les bij HipHopHuis. De VSCD jury noemde Gil bij zijn nominatie voor de prestigieuze Zwaan voor meest indrukwekkende dansprestatie 2018 “een onnavolgbaar krachtige persoonlijkheid op het podium” en zei over hem “van de bezielde dansers lijkt in het bijzonder één danser zijn binnenste naar buiten te keren”.

FRESH

FRESH is een creatief platform voor jonge mensen met grote ideeën. Elke eerste vrijdag van de maand is het Maaspodium tijdelijk van iemand anders: een danser, muzikant, acteur of van een hele club bij elkaar. Cross-overs, multidisciplinair, vernieuwend, nooit eerder vertoond, experimenteel. Of gewoon iets heel eigens. Kunstenaars die één avond de vormgever van een avondvullend programma zijn. Inmiddels is FRESH uitgegroeid tot een vertrouwd (en berucht) onderdeel van de programmering van het Maaspodium.

FRESH: ANIMA / ANIMUS
Door Gil the Grid en Amenti Collective
Aanvang: vrijdag 5 oktober 2018 20:15 uur
Prijs: vanaf €10
Adres: Maaspodium, St. Jobsweg 3, 3024 EH Rotterdam
Info & tickets: Maastd.nl