Agenda

Glansrijk falen in victory: Danstheater voor jongeren

Het vieren van mislukkingen en het tonen van je grootste ‘faals’ lijkt een ware hype. Choreograaf Cecilia Moisio doet het in danstheatervoorstelling Victory van Maas theater en dans. Op zaterdag 3 november 2018 beleeft de voorstelling zijn première in het Maaspodium in Rotterdam. De voorstelling is zeven keer in het Maaspodium te zien en toert tot en met februari 2019.

Victory, over glansrijk falen

Je mist een deadline. Je wordt in de steek gelaten. Je vergeet iets belangrijks. Je leven is vol kleine en grote mislukkingen. De wereld om ons heen kent vooral winnaars en opvallend weinig verliezers. We leren te stralen, te scoren, maar falen is moeilijk. Daar schamen we ons voor en soms liegen we het weg. Als er iets fout gaat verdwijnt ons zonnige zelfbeeld, en dat kunnen we niet delen met anderen, Facebook, de wereld.

Victory is een fysieke theatervoorstelling over falen. En over dat durven laten zien. Kunnen we eerlijk zijn over wat we voelen? Kan iets dat negatief lijkt, verandering en groei teweeg brengen? We houden van leedvermaak, maar kunnen we ook lachen om onze eigen fouten? Typische faal-symptomen worden in beweging omgezet.

In een mix van dans, theater en slapstick vallen vier performers en een muzikant in een razend tempo van de ene in de andere mislukking. Komisch treurig en geleidelijk aan zelfs wanhopig pijnlijk. Fouten worden groots gevierd en er wordt steeds mooier en virtuozer gefaald. 

Maas theater en dans voor jong publiek
Maas maakt volwassen voorstellingen voor jonge mensen, fysiek, fantasievol en uitgesproken in alles. Maas ontregelt en verleidt met theater, dans, muziek, mime, film, animaties, techniek en veel meer. Maas theater en dans (onder artistieke leiding van Moniek Merkx) heeft een eigen huis in Rotterdam, het Maaspodium.

Maaspodium
Maaspodium is het huis van Maas theater en dans. Maaspodium is tot de nok toe gevuld met theater, dans en nog veel meer: circus, muziek, eten, circus, mime, spoken word, feesten en dj’s. Kortom: een veelzijdige hotspot in Rotterdam vol mogelijkheden en verrassingen. Zie voor info en tickets www.maastd.nl