Handbalinternationaal Kelly Dulfer opent actie Spieren Voor Spieren

Kelly Dulfer opent woensdag om 18.00 uur in de kantine van Saturnus’72 op het Reyerpark de actie Spieren voor Spieren. Dulfer (24), afgelopen EK in Frankrijk gekozen tot de beste verdediger, zal samen met de teammanager van Oranje Carla van Dijk, de Saturnus speelster Daisy Gorissen (bijna 14) helpen bij de aftrap van de actie Spieren voor Spieren. 

In maart van dit jaar werd bij haar broertje Jari (7) de ernstige spierziekte Duchenne ontdekt. In Nederland zijn er 20.000 kinderen met deze zeldzame spierziekte. Spieren voor Spieren droomt van een wereld waarin kinderen niet langer lijden aan of onder een spierziekte. Met partners, met sportieve acties en evenementen én met de inzet van topsport- en kind ambassadeurs wordt zoveel mogelijk geld opgehaald.

Dit geld wordt besteed aan onderzoek en aan diagnostiek, behandeling en zorg in onder andere het Spieren voor Spieren Kindercentrum in Utrecht. Maar ook aan hulpmiddelen en mooie evenementen die een beetje geluk brengen voor kinderen met een spierziekte en hun gezinnen. Daisy is samen met het bestuur initiatieven gestart om Spieren voor spieren fonds te helpen. Woensdagavond zal zij hierbij worden ondersteund door Kelly Dulfer en Carla van Dijk.