Agenda

IFFR op Afrikaanderplein

Na de succesvolle eerste editie in 2017 is International Film Festival Rotterdam (IFFR) op zaterdag 8 september terug op het Afrikaanderplein met een tweede filmvertoning in de openlucht.

Samen met lokale ondernemers en Rotterdamse artiesten organiseert IFFR een avond vol muziek, eten en natuurlijk film, die mensen vanuit de hele stad bijeenbrengt op het Afrikaanderplein.

Nadat de markt is ingepakt en de kooplui zijn vertrokken, zorgen IFFR en lokale horecaondernemers voor een heerlijke avond met een hapje, een drankje, muziek en natuurlijk film. Kom vooral wat eerder en laat je haar invlechten door onze kapster, proef Surinaams schaafijs, Kaapverdiaanse hapjes, snacks uit de Balkan en drink verse muntthee of een biertje van de ondernemers uit de Afrikaanderwijk. Neem je eigen stoel, zitzak of kleedje mee, of huur een klapstoeltje voor €1.

IFFR presenteert: Respeto
Alberto Monteras II, 2017, Filipijnen, ‘96
Op het grote doek: de Filipijnse film Respeto, met de grote Youtube-ster Abra in de hoofdrol. Hij speelt de jonge Hendrix die droomt van een leven als hiphop-artiest en raakt verwikkeld in de rapbattles in de sloppenwijken van Manilla. Dan ontmoet hij boekhandelaar Doc, ooit een radicaal dichter, die Hendrix onder zijn vleugels neemt. Deze film herinnert ons eraan dat echte hiphop politiek is.

Praktische info
Datum: zaterdag 8 september
Locatie: Afrikaanderplein
Terrein open 19:00 uur
Aanvang filmprogramma 20:30 uur
Entree: €4
Huur klapstoeltje: €1
Meer informatie via deze link.

Foto: ©Joke Schut Photography