Agenda

Informatiebijeenkomst voor wandelevenement 

Op dinsdag 2 mei 2023 is er een informatiebijeenkomst over de Nationale Diabetes Challenge (NDC) in Ridderkerk. Het wandelevenement wordt georganiseerd door Ridderkerkse huisartsenpraktijken en Facet Ridderkerk.

Deelnemers wandelen ongeveer 20 weken lang één keer per week. Iedereen kan meedoen want wandelen is voor mensen met en zonder diabetes een goed medicijn. Begeleiding vindt plaats door huisartsen, praktijkondersteuners en vrijwilligers. De wandelingen starten begin mei 2023. Samen trainen deelnemers toe naar de feestelijke finale op 16 september in Tilburg. 

Zou u graag willen starten met wandelen maar lukt het u niet? Wilt u de uitdaging aangaan en laagdrempelig samen te gaan wandelen en op deze manier uw gezondheid en conditie verbeteren? Doe dan mee met de NDC in Ridderkerk. Door de NDC ervaren deelnemers, op een veilige en gezellige manier, dat bewegen goed is voor hun gezondheid en diabetes. Bent u al een gevorderde wandelaar dan is de NDC niet geschikt voor u. De NDC is alleen geschikt voor beginnende wandelaars. Het doel is dat iedereen in september minimaal 5 kilometer kan lopen. 

Op dinsdag 2 mei is er een informatiebijeenkomst. Dit is om 16.00 uur, inloop vanaf 15.45 uur. De locatie is Wijkcentrum West, Boksdoornstraat 80. Hier krijgt u meer informatie over de NDC, het programma, inschrijving en de afsluitende week. De koffie staat klaar en u bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. 

Wilt u in de zomermaanden gezellig met elkaar wandelen en werken aan een gezonde leefstijl? Dan kunt u zich ook alvast inschrijven via de website nationalediabeteschallenge.nl/ridderkerkbeweegt/

Voor vragen kunt u ook contact opnemen met Facet Ridderkerk via of 0180 – 432 350 of met uw eigen huisartspraktijk.