Inspiratiebijeenkomst voor leerkrachten en pedagogisch medewerkers

De 10 mooiste dagen van het jaar komen er weer aan: de Nationale Voorleesdagen! Van 22 januari t/m 1 februari is het tijd om de focus te leggen op voorlezen. Medewerkers uit de kinderopvang en leerkrachten van groep 1 en 2 zijn daarom welkom bij de inspiratiebijeenkomst rondom de Prentenboek TopTien van 2020. Op woensdag 15 januari in Bibliotheek Ridderkerk centrum. Met een lezing van Mies van Hout, illustrator van vele kinderboeken. En workshops van Lezen Oké! en de Bibliotheek AanZet. De bijeenkomst start om 18.45 uur met een inloop vanaf 18.00 uur.

Mies van Hout

Mies van Hout is illustrator en grafisch vormgever. Schatje en Scheetje, Vrolijk, Vriendjes en Daar buiten loopt een schaap zijn een paar voorbeelden van haar prachtige werk. Tijdens de inspiratiebijeenkomst vertelt Mies hoe ze haar boeken en maakt en hoe de verhalen tot stand komen. Tussendoor krijg je allerlei tips over wat je ermee kunt doen in jouw groep of klas.

De workshops

Na een korte pauze ga je aan de slag. In de workshop ‘Dansen door Moppereend’ van Lezen Oké! neemt Ilse Westdijk van KidsAbilities je mee door het Prentenboek van het Jaar. Na deze interactieve sessie krijg je lessuggesties mee om direct toe te passen in jouw groep.
Tijdens de workshop van de Bibliotheek AanZet laat Nel Hoevers je kennismaken met tafelspel. Met deze bijzondere manier van vertellen, breng je een verhaal tot leven door er een heuse minivoorstelling van te maken. Na deze leuke workshop ben je in staat om tafelspel succesvol toe passen in jouw groep of klas. 

De inspiratiebijeenkomst staat garant voor een avond vol voorbeelden en praktische toepassingen. Alle professionals werkzaam in de kinderopvang en groep 1 en 2 van het basisonderwijs zijn welkom. En natuurlijk gaan alle deelnemers naar huis met een boekenpakket van Lezen Oké!. Ook is Boekhandel Ridderhof aanwezig voor de boekenverkoop. Kijk hier voor aanmelden en het volledige programma.

Praktische informatie
Wat: Inspiratiebijeenkomst Nationale Voorleesdagen
Wanneer: Woensdag 15 januari 2020, 18.45 – 21.30 uur (met inloop vanaf 18.00 uur)
Voor wie: Professionals in de voorschoolse educatie en groep 1 en 2 van het primair onderwijs
Toegang: gratis | aanmelden.