Agenda

Instrumentaal concert in Boezemkerk

Op zaterdag 13 juli 2019 wordt er weer een instrumentaal zomeravondconcert gegeven in de  Boezemkerk te Ridderkerk-Bolnes. Naast de ‘vaste musici’ Marien Stouten (orgel) en Jan Peter Teeuw (piano / orgel) zijn de gastsolisten dit jaar Pascal van der Velde en Matthijs Valkenwoud op trompet. Deze twee gerenommeerde musici hebben beide een omvangrijke internationale carrière opgebouwd, maar staan ook als duo bekend om hun briljante trompetspel.

Het programma voor de avond is weer zeer gevarieerd: klassieke meesterwerken, populaire composities, virtuoze solo’s, een orgelimprovisatie op verzoek, samenzang… Kortom: een vrolijke en muzikale avond voor het hele gezin!

Pascal van der Velde studeerde trompet aan de conservatoria van Utrecht en Barcelona. Hij speelde trompet bij diverse musicalproducties en als solist bij gerenommeerde orkesten. Daarnaast werkte hij mee aan vele cd-opnamen. Pascal heeft een lespraktijk in Amerongen en Rotterdam.

Matthijs Valkenwoud studeerde trompet aan het conservatorium van Den Haag. Evenals Pascal speelde hij in vele musicals en met diverse orkesten. Als solist gaf hij in 2015 concerten in India en Zwitserland. Pascal geeft trompetles en dirigeert diverse muziekverenigingen. Veel concerten geeft hij samen met Pascal.

Pascal van der Velde en Matthijs Valkenwoud

Marien Stouten studeerde aan het conservatorium in Gent bij Ignace Michiels. Hij is organist in Zierikzee en Brouwershaven. Daarnaast is hij dirigent van zeven koren. Marien werkte mee aan diverse cd-opnamen. Ook heeft hij een eigen opnamebedrijf, Animato Music Productions, en produceert hij met zijn bedrijf Voxus Organs digitale samplesets.

Jan Peter Teeuw (foto boven) is organist in Ridderkerk en studeerde bij Johan den Hoedt en Arjen Leistra. Van zijn hand verschenen vele bundels met bladmuziek. Jan Peter werkte mee aan diverse cd-opnamen, waaronder drie solo-cd’s, opgenomen in Bolnes, Leeuwarden en Purmerend. Samen met Marien Stouten maakte hij twee cd’s met vierhandige orgelwerken, opgenomen in Recklinghausen (D) en Dudelange (Lux), en een cd met koraalbewerkingen voor orgel en vleugel. 

Het concert begint om 19:30 uur. De kerkdeuren gaan een halfuur voor aanvang open. De toegang is gratis. Wel is er een collecte voor de onkosten bij de uitgang. Halverwege het concert is er een pauze met gelegenheid om wat te drinken. Tevens zullen er dan, evenals na afloop van het concert, cd’s en bladmuziek te koop zijn.  Meer informatie: www.janpeterteeuw.nl.