Agenda

Instrumentaal Zomeravondconcert in Boezemkerk

Op zaterdag 8 juli 2023 wordt er weer een instrumentaal zomeravondconcert gegeven in de  Boezemkerk te Ridderkerk-Bolnes. Naast de ‘vaste musici’ Marien Stouten (orgel) en Jan Peter Teeuw (piano / orgel) zijn dit jaar trompetvirtuozen Pascal van de Velde en Matthijs Valkenwoud te gast. 

Het programma voor de avond is weer zeer gevarieerd: klassieke meesterwerken, populaire composities, virtuoze solo’s, een orgelimprovisatie op verzoek, samenzang… Daarnaast spelen de musici muziek van hun album ‘Con Brio’, en wordt Jan Peters nieuwste bundel bladmuziek (zijn 50e uitgave!) gepresenteerd. Kortom: een ontspannen en muzikale avond voor het hele gezin, waarin de humor zeker niet ontbreekt!

Pascal van de Velde kreeg hij trompetles van Anton Kempe en Ronald Baljeu. Vervolgens studeerde hij met onderscheiding af als Bachelor of Music aan het Utrechts Conservatorium en studeerde hij aan de Escola Superior de Musica de Catalunya in Barcelona. Hij speelde mee in diverse musicalproducties, en was werkzaam bij in vele Nederlandse orkesten waaronder Het Promenade Orkest en ‘l Orchestre Particolare. Pascal is als muziekdocent verbonden aan Muziekschool Zeeland en geeft les aan trompet- bugel- en cornetleerlingen. 

Matthijs Valkenwoud begon op 12-jarige leeftijd met zijn studie trompet in de ‘jong talentklas’ aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Na zijn masterdiploma speelde Matthijs als freelancer bij verschillende orkesten. In 2015 werd hij uitgenodigd door het Symphony Orchestra of India om enkele projecten in Mumbai (India) en een tournee in Zwitserland mee te spelen. Ook speelde hij bij vele grote musicalproducties. Naast de werkzaamheden als trompettist is Matthijs werkzaam als trompetdocent en dirigent.

Marien Stouten studeerde aan het conservatorium in Gent bij Ignace Michiels. Hij is organist in Zierikzee en Brouwershaven. Daarnaast is hij dirigent van een aantal koren. Marien werkte mee aan diverse cd-opnamen. Ook heeft hij een eigen opnamebedrijf, Animato Music Productions, en produceert hij met zijn bedrijf Voxus Organs digitale samplesets.

Jan Peter Teeuw is organist in Ridderkerk en studeerde bij Johan den Hoedt en Arjen Leistra. Van zijn hand verschenen vele bundels met bladmuziek. Jan Peter werkte mee aan diverse cd-opnamen, waaronder een aantal solo-cd’s, opgenomen in Ridderkerk, Leeuwarden, Purmerend, Kampen en Brielle. Samen met Marien Stouten maakte hij twee cd’s met vierhandige orgelwerken, opgenomen in Recklinghausen (D) en Dudelange (Lux), en een cd met koraalbewerkingen voor orgel en vleugel. 

Het concert begint om 19:30 uur. De kerkdeuren aan de Pretoriusstraat 2 gaan een halfuur voor aanvang open. De toegang is gratis. Wel is er een collecte voor de onkosten bij de uitgang. Halverwege het concert is er een pauze met gelegenheid om wat te drinken. Tevens zullen er dan, evenals na afloop van het concert, cd’s en bladmuziek te koop zijn. 

Jong en oud zijn van harte welkom op dit zomerse concert.

Meer informatie: www.janpeterteeuw.nl.