Agenda

Instrumentaal Zomeravondconcert in Boezemkerk

Op zaterdag 6 juli 2024 wordt er weer een instrumentaal zomeravondconcert gegeven in de  Boezemkerk te Ridderkerk-Bolnes. Naast de ‘vaste musici’ Marien Stouten (orgel) en Jan Peter Teeuw (piano/orgel) zijn dit jaar Maurice van Dijk (trompet) en Jaap Klootwijk (slagwerk) te gast. 

Het programma voor de avond is weer zeer gevarieerd: klassieke meesterwerken, populaire composities, virtuoze solo’s, een orgelimprovisatie op verzoek, samenzang… Kortom: een ontspannen en muzikale avond voor het hele gezin, waarin de humor zeker niet ontbreekt!

Maurice van Dijk (1977) studeerde aan het conservatorium in Zwolle en volgde vele masterclasses. Hij heeft in Kampen een eigen lespraktijk. Maurice heeft in vele orkesten gespeeld en werkt als solist veelvuldig mee aan concerten in binnen- en buitenland. Hij werkte mee aan vele opnamen en schreef twee lesboeken. 

Jaap Klootwijk (1978) kreeg zijn eerste drumlessen op de Ridderkerkse muziekschool. Al jong werd hij paukenist bij het Ridderkerks Symfonieorkest. Jaap werkt als slagwerker regelmatig mee aan concerten en opnamen. Daarnaast is hij dirigent van een gospelkoor.

Marien Stouten (1983) studeerde aan het conservatorium in Gent bij Ignace Michiels. Hij is organist in Zierikzee en Brouwershaven. Daarnaast is hij dirigent van een aantal koren. Marien werkte mee aan diverse cd-opnamen. Ook heeft hij een eigen opnamebedrijf, Animato Music Productions, en produceert hij met zijn bedrijf Voxus Organs digitale samplesets.

Jan Peter Teeuw (1987) is organist in Ridderkerk en studeerde bij Johan den Hoedt en Arjen Leistra. Van zijn hand verschenen vele bundels met bladmuziek. Jan Peter werkte mee aan diverse cd-opnamen, waaronder een aantal solo-cd’s, opgenomen in Ridderkerk, Leeuwarden, Purmerend, Kampen en Brielle. Samen met Marien Stouten maakte hij twee cd’s met vierhandige orgelwerken, opgenomen in Recklinghausen (D) en Dudelange (Lux), en een cd met koraalbewerkingen voor orgel en vleugel. 

Het concert begint om 19:30 uur. De kerkdeuren aan de Pretoriusstraat 2 gaan een halfuur voor aanvang open. De toegang is gratis. Wel is er een collecte voor de onkosten bij de uitgang. Halverwege het concert is er een pauze met gelegenheid om wat te drinken. Tevens zullen er dan, evenals na afloop van het concert, cd’s en bladmuziek te koop zijn. 

Jong en oud zijn van harte welkom op dit zomerse concert!

Meer informatie: www.janpeterteeuw.nl.