Agenda

Instrumentaal Zomeravondconcert in Bolnes

Op zaterdag 14 juli 2018 wordt er weer een instrumentaal zomeravondconcert gegeven in de  Boezemkerk te Ridderkerk-Bolnes. Aan het concert werken mee Alisa van Dijk (viool), Marijke Maaskant (dwarsfluit), Hendrie Westra (percussie), Marien Stouten (orgel) en Jan Peter Teeuw (orgel en piano).

Het programma voor de avond is weer zeer gevarieerd: klassieke meesterwerken, populaire composities, virtuoze solo’s, Joodse volksmuziek (in het kader van 70 jaar Israël), een orgelimprovisatie op verzoek, samenzang… Kortom: een vrolijke en muzikale avond voor het hele gezin!

Alisa van Dijk (foto boven) is afkomstig uit Canada en woont sinds enkele jaren in Nederland. Na haar studie aan de University of British Columbia studeerde ze viool en schoolmuziek aan het conservatorium in Den Haag. Ze werkt veelvuldig mee aan uitvoeringen en heeft een succesvolle concertserie in Dordrecht.

Marijke Maaskant speelt al vanaf jonge leeftijd dwarsfluit. Ze kreeg les van Dirkje van der Kooy en Annemarie Rijkée. Marijke speelt mee bij kooruitvoeringen, instrumentale concerten en speelde in de Ridderkerkse harmonie ‘Harpe Davids’.

Hendrie Westra

Hendrie Westra studeerde slagwerk en marimba aan de conservatoria van Groningen en Leeuwarden. Hij speelde regelmatig met het Noord Nederlands Orkest en geeft veelvuldig concerten. Ook werkte hij mee aan tientallen cd’s. Hendrie is gespecialiseerd in een slagwerktechniek waarbij hij op subtiele wijze de muziek kan ‘kleuren’ en ondersteunen.

Marien Stouten en Jan Peter Teeuw 

Marien Stouten studeerde aan het conservatorium in Gent bij Ignace Michiels. Hij is kerkorganist in Brouwershaven en Burgh-Haamstede. Daarnaast is hij dirigent van vijf koren. Marien werkte mee aan diverse cd-opnamen. Ook heeft hij een eigen opnamebedrijf, Animato Music Productions, en produceert hij met zijn bedrijf Voxus Organs digitale samplesets.

Jan Peter Teeuw is organist in Ridderkerk en studeerde bij Johan den Hoedt en Arjen Leistra. Van zijn hand verschenen vele bundels met bladmuziek. Jan Peter werkte mee aan diverse cd-opnamen, waaronder drie solo-cd’s, opgenomen in Bolnes, Leeuwarden en Purmerend. Samen met Marien Stouten maakte hij twee cd’s met vierhandige orgelwerken, opgenomen in Recklinghausen (D) en Dudelange (Lux), en een cd met koraalbewerkingen voor orgel en vleugel. 


Het concert begint om 19:30 uur. De kerkdeuren gaan een halfuur voor aanvang open. De toegang is gratis. Wel is er een collecte voor de onkosten bij de uitgang. Halverwege het concert is er een pauze met gelegenheid om wat te drinken. Tevens zullen er dan, evenals na afloop van het concert, cd’s en bladmuziek te koop zijn. Ook is er de mogelijkheid om in te tekenen op de nieuwe cd ‘Glory II’.

Jong en oud zijn van harte welkom op dit zomerse concert!

Meer informatie: www.janpeterteeuw.nl.