Agenda

IVN Natuureducatie gaat op zoek naar biodiversiteit in het groene verbindingslint in Groot-IJsselmonde

Aan de randen van Groot-IJsselmonde, op Rotterdam-Zuid, zijn bermen die gefaseerd gemaaid worden. Daardoor krijgen insecten (en planten) de kans zich voort te planten (uit te zaaien). De bermen vormen een groen verbindingslint dat belangrijk is voor de biodiversiteit. 

In deze bermen kom je een diversiteit aan flora en fauna tegen. Elk seizoen zie je de vegetatie veranderen en kom je verschillende soorten dieren tegen.
Met deze wandeling, startend vlakbij treinstation Lombardijen, gaan de groep de bermen bekijken. Het kan heel verrassend zijn wat er op je pad komt tijdens deze wandeling. Afhankelijk van het weer zullen er vlinders en bijen te zien zijn. Ook wordt aandacht besteed aan de planten in de berm, want die vormen immers de voedselbron voor de imago’s (volwassen insecten) en leveren de afzetplek voor eitjes. Met een deskundige gids ga je speuren naar allerlei insecten bijen, hommels, zweefvliegen en vlinders.

Deelname is gratis. De groepsgrootte wordt beperkt, daarom is inschrijving vooraf verplicht, via ivnrotterdam@gmail.com.De excursie is op 10 juni en vertrekt om 10.00 uur vanaf de Zuidkreek, vlakbij de uitgang (zijde Maasstad ziekenhuis) van NS station Lombardijen.
Op de IVN-website zijn alle details terug te vinden, inclusief tijden en een kaartje.

Foto: Patricia Oskam