Agenda

Jeugdboekenfestival met Dummie de Mummie en meer

De Bibliotheek Ridderkerk Centrum kondigt met enthousiasme het Jeugdboekenfestival aan, een spannend evenement voor jonge lezers en hun families, dat plaatsvindt op zaterdag 14 oktober. Het festival belooft een dag vol verbeelding, avontuur en leerzame activiteiten te worden, met een indrukwekkende line-up van voorstellingen, workshops en schrijversontmoetingen.

Vanaf 11:00 uur ’s ochtends tot 15:00 uur ’s middags zal de Bibliotheek Ridderkerk Centrum tot leven komen met een reeks fantastische voorstellingen en educatieve workshops. Enkele hoogtepunten van het festival zijn: 

  • Theatervoorstelling Dummie de Mummie door Tosca Menten: Een meeslepende voorstelling gebaseerd op het geliefde personage Dummie de Mummie. Kinderen kunnen genieten van avonturen en humor. 
  • Theatervoorstelling Het Huisstofmijtmonster in mijn Toverkamer door Aires Hovens: Een magische reis in de wereld van verbeelding en fantasie, perfect voor jonge dromers. 
  • Workshop GameHelden Illustreren door Marcel van Driel en Paco Vink: Inspirerende workshop die creatieve geesten uitdaagt om hun eigen illustraties te maken. 
  • Workshop Maankalender Maken met Kelly van Kempen: Leerzaam en leuk, kinderen kunnen hun eigen maankalenders maken en de geheimen van de maan ontdekken. 

Het Jeugdboekenfestival biedt ook de kans om enkele getalenteerde schrijvers te ontmoeten, waaronder Marjo de Vroed en Rico Hop. Bezoekers kunnen hun boeken laten signeren en in gesprek gaan met de auteurs over hun werk en inspiratie. 

Voor liefhebbers van boekenmarkten is er een spannende toevoeging aan het festival: een tweedehands jeugdboekenmarkt waar boekenliefhebbers schatten kunnen vinden. 

Daarnaast kunnen bezoekers deelnemen aan een levensgroot scrabblespel en een speurtocht door de bibliotheek om hun leesvaardigheden en kennis te testen. 

Kaartjes voor de theatervoorstellingen en de workshops zijn te verkrijgen via de website van de bibliotheek of aan de balie. Voor meer informatie over het festival en het volledige programma, bezoekt u de website van de Bibliotheek Ridderkerk Centrum. 

Dit Jeugdboekenfestival belooft een onvergetelijke dag te worden, waar jonge lezers zich kunnen onderdompelen in de magische wereld van boeken en verhalen. Mis deze kans niet om samen met je gezin de wonderen van literatuur te ontdekken.